Een steeds groter wordende community (dit zijn de geslaagden)
Een steeds groter wordende community (dit zijn de geslaagden) Laurens Niezen

Jonge vrijwilligers bouwen nieuwe community

30 september 2021 om 13:56 Lokaal Deel je nieuws

Op 23 september werden 19 MDT-certificaten uitgereikt aan trainees van het Vrijwillig Traineeship (VT) Amstelland. Deze jongeren zetten zich 6 maanden in voor anderen in de gemeenten Aalsmeer & Amstelveen. Zo ondervonden zij dat je met een paar uur per week tijd van enorme betekenis kunt zijn voor iemand anders en dat je daar een goed gevoel aan overhoudt. Ze hielden zich bezig met:

• Voorlezen aan kinderen met een taalachterstand
• Knutselen met verstandelijk beperkten
• Het geven van colleges aan senioren 
• De organisatie van een taalwandeling voor anderstaligen
• Vloggen over maatschappelijke impact 

Het Traineeship vierde dit keer feest in ‘The Beach’ in Aalsmeer. Iedereen werd persoonlijk toegesproken door een oud-trainee en wethouder Wilma Alink-Scheltema was ook aanwezig.
“Wat fijn dat deze mogelijkheid er is voor jongeren uit Aalsmeer en Amstelveen. Het VT vormt een mooie overgang van school naar werk. De trainees ontdekken op een veilige manier wat ze in het werkende leven kunnen tegenkomen. Ze leren waar hun kracht ligt. Ik begreep dat er jongeren zijn die dankzij dit Traineeship een baan hebben gekregen. Dan zie je dus dat zo’n traject kan bijdragen aan een mooie toekomst.”

Intussen zijn er vier trainees doorgegroeid als Junior Coach. Zij begeleiden vanaf 1 oktober een nieuwe groep trainees. De nieuwe groep is vol, maar aanmelden voor de lichting die start op 1 april is al mogelijk via de website.
Meer weten over het VT? Lees dan snel verder op: www.amstelveenvoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship of bekijk onze Instagrampagina via: @vt_amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie