Wethouder Frank Berkhout reikt het eerste certificaat uit aan Annabel Klaasen.
Wethouder Frank Berkhout reikt het eerste certificaat uit aan Annabel Klaasen. PR

Certificaten uitgereikt aan Vrijwillige Trainees

29 maart 2021 om 15:45 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De trainees die zich 6 maanden hebben ingezet voor de Amstelveense gemeenschap ontvingen 24 maart hun certificaten. In dat half jaar hebben de trainees ook persoonlijke groei doorgemaakt. Ze hielden zich onder andere bezig met hulp bij de boodschappen, voorlezen aan kinderen met een taalachterstand, colleges geven aan ouderen, aan huis ontbijtjes bezorgen, helpen als wandel- en fietsmaatje en coronahulp bieden.

Vanwege corona is het team van Vrijwillig Traineeship Amstelland met een versierde bus persoonlijk langs alle geslaagden gereden om de certificaten uit te reiken. Iedereen werd persoonlijk toegesproken door een van de coaches, waarin talent en inzet werden geprezen.

Wethouder Onderwijs en Jeugd, Frank Berkhout deelde het eerste certificaat uit aan Annabel. “Geweldig dat Annabel heeft voorgelezen aan kinderen met een taalachterstand. Dit vrijwilligerswerk via de Voorlees Express was een perfecte match. Het hielp deze kinderen om de taal beter te leren en tegelijkertijd kon Annabel als HBO-rechtenstudente, oefenen met voordragen en storytelling. Dit Vrijwillige Traineeship of maatschappelijke stage, staat natuurlijk ook prima op je CV. Dat vind ik zo mooi eraan; jongeren helpen niet alleen anderen maar ontwikkelen ook zichzelf.”

Annabel is intussen junior-coach voor de derde groep geworden. Het Traineeship is een persoonlijk ontwikkeltraject van 6 maanden, waarin de trainees (16 tot 27 jaar) hun tijd een paar uur per week besteden aan toffe klussen en daarbij anderen helpen. Zij ontvangen trainingen en worden begeleid door coaches. Ze gaan in totaal aan de slag bij drie maatschappelijke organisaties. Lees er alles over op www.aalsmeervoorelkaar.nl Op 1 april begint een nieuwe groep en er zijn nog vier plekken te vergeven. Wie tussen de 16 en 27 jaar oud is en het leuk lijkt om mee te doen of iemand kent die mee zou willen doen, kan mailen naar: j.fatisis@vrijwilligerscentrale.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie