Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Vrouw uit Amstelveen aangehouden in onderzoek naar witwassen via vastgoed

4 november 2021 om 10:39 Overig

AMSTELVEEN De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft op maandag 1 november vier verschillende woningen en een bedrijfspand in Amstelveen en Amsterdam en de gemeente Oudewater doorzocht. Een vrouw van 47 jaar uit Amstelveen, haar twee zonen van 25 en 26 jaar uit Amsterdam, een 49-jarige man uit de gemeente Oudewater worden ervan verdacht miljoenen euro’s te hebben witgewassen. Het onderzoek naar de eigendom en financiering van de panden wordt door FIOD voortgezet en staat onder leiding van het Functioneel Parket

De verdachten hebben volgens de FIOD panden aangekocht en daarbij zijn de betalingen verricht door buitenlandse ondernemingen, zogenaamde offshore vennootschappen. De uiteindelijke belanghebbenden van deze offshore vennootschappen zijn onbekend. Er is beslag gelegd op de woningen, het bedrijfspand, een aanzienlijk bedrag contant geld, verdovende middelen, munitie en drie luxe merkhorloges. De verdachten uit Amstelveen en Amsterdam zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Dit FIOD-onderzoek is een onderdeel van het project Offshore vennootschappen van het Anti Money Laundering Centre. Offshore vennootschappen zijn volgens de FIOD een bekend fenomeen bij witwassen en dit project richt zich op het misbruiken van dit soort vennootschappen voor witwassen van crimineel geld.

Uit het AMLC-project kwam naar voren dat een onderneming op de Seychellen sinds 2014 eigenaar is van een woning in Amstelveen. In deze woning woont de 47-jarige verdachte. De uiteindelijke belanghebbende van de onderneming is onbekend waardoor het niet duidelijk is wie het vastgoed uiteindelijk heeft gefinancierd.

Onderzoek van de FIOD naar de 47-jarige verdachte leerde dat op haar naam en de naam van haar twee zonen drie vastgoedobjecten waren ingeschreven. Ook zou de aankoop van het vastgoed van deze drie verdachten volgens de opsoringsdienst zijn betaald door een offshore vennootschap uit Hong Kong. De uiteindelijke belanghebbende van die onderneming is ook onbekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie