In juni 2020 werd in een flat in Amstelveen een laboratorium ontdekt waar PMK, de grondstof voor MDMA, werd gemaakt.
In juni 2020 werd in een flat in Amstelveen een laboratorium ontdekt waar PMK, de grondstof voor MDMA, werd gemaakt. Politie.nl

Politie vermoedt aanwezigheid drugslab in of rond Amstelveen

1 november 2021 om 15:54 Overig

AMSTELVEEN Politieteam Amstelveen vermoedt dat er een drugslaboratorium aanwezig is in of rond Amstelveen. Het vermoeden is gebaseerd op recente vondsten van gedumpt chemisch afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs. De politie doet een oproep aan inwoners in hun omgeving om geur- aan andere signalen in de gaten te houden, om een eventueel drugslab in hun buurt op te kunnen speuren.   

‘Wij hebben het vermoeden dat de producenten van drugs geen grote afstanden afleggen om hun afval te dumpen. Misschien zit het lab dus wel bij jou in de straat,’ zo stelt politieteam Amstelveen in de oproep op haar Facebook-pagina. Daarin wordt ook toegelicht hoe een drugslab herkend kan worden. ‘Het ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton). Ook kan er een zoete geur, vergelijkbaar met anijs, aanwezig zijn-.Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim.’ Andere signalen zijn volgens de politie bestelbusjes die af en aan rijden en bewegingen rond een pand op een tijdstip waarop daar normaal niemand te zien is. 

Wie het vermoeden heeft dat er drugslab aanwezig is, kan dat ook anoniem doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem of 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie