Afbeelding
Pixabay

Al 15 vuurwapens bij politie Amstelveen ingeleverd in actieweek

15 oktober 2021 om 10:33 Overig

AMSTELVEEN Hoewel de wapeninleveractie nog tot 17 oktober loopt, is deze actie volgens de politie in Amstelveen al een succes. Inmiddels zijn niet alleen diverse steekwapens ingeleverd op het bureau, maar heeft de politie ook al 15 vuurwapens opgehaald. 

Politieteam Amstelveen roept iedereen op om wapens in te leveren. Dat kan nu in het kader van de actieweek ‘Van je wapen af zonder straf’. In de hal van het politiebureau aan de Gerard Doulaan staat een grote container waar steekwapens, stroomstootwapens en stootwapens anoniem in gedaan kunnen worden. Vuurwapens kunnen daar niet ingeleverd worden. Daarvoor moet een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 0900-8844.

De actie is met name gericht op jongeren en jongvolwassenen, Wapenbezit neemt de laatste jaren vooral bij deze groepen toe. Ze denken dat het stoer is om een wapen te dragen, of dat ze een wapen nodig hebben om zich te verdedigen. Uit onderzoek blijkt dat ruzies vaker uit de hand lopen, als jongeren wapens op zak hebben.

Politie Amstelveen heeft op haar Facebook-pagina een oproep geplaatst om gebruik te maken van de mogelijkheid om afstand te doen van wapens. ‘Het dragen van een wapen is niet stoer en zorgt voor meer onveiligheid op straat. Vaak wordt gedacht dat je je met een wapen beter kan verdedigen als je in een ruzie terecht komt. Maar wapens bieden slechts een schijnveiligheid. Je bent met een wapen op zak minder geneigd ruzies uit de weg te gaan. Je voelt je zelfverzekerder. Je wapen kan echter ook tegen je gebruikt worden,’ aldus de politie.

Steekwapens (zoals messen), stroomstootwapens, stootwapens en dergelijke kunnen tot en met zondag 17 oktober in het politiebureau aan de Gerard Doulaan ingeleverd worden tussen 7.00 en 22.00 uur. Voor het inleveren van vuurwapens moet een afspraak gemaakt worden via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie