Afbeelding
VLN Nieuws

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen wegens persoon met verdacht pakketje in bus, verdachte (67) aangehouden

28 maart 2024 om 14:49 Overig

AMSTELVEEN In het centrum van Amstelveen zijn donderdagmiddag diverse politie-eenheden ingezet na een melding dat iemand in een bus mogelijk een verdacht pakketje bij zich zou hebben. De bus werd stilgezet bij een halte aan Meander nabij het busstation. Een arrestatieteam van de politie heeft rond 14.30 uur een 67-jarige verdachte uit Den Haag in de bus aangehouden. Alle andere inzittenden hebben veilig de bus kunnen verlaten. Na onderzoek bleek het pakketje geen explosief te bevatten.

Rond 13.00 kwam de melding binnen dat er op Schiphol iemand met een verdacht pakketje, mogelijk een explosief, in een Connexxion-bus zou zijn gestapt. Op basis van de aard van de melding en melder werd er direct opgeschaald en vanuit de meldkamer verschillende politie-eenheden gealarmeerd en aangestuurd. Onder andere de politiehelikopter hield continue zicht op de bus. Na contact met de betreffende buschauffeur is de bus op de bushalte aan Meander in Amstelveen stilgezet. Agenten zetten de omgeving rond de bus daarna breed af.

VERDACHTE AANGEHOUDEN

Er was een signalement van de verdachte bekend. Op basis van dit signalement kon de verdachte in de bus worden gelokaliseerd. De inzittenden zijn vervolgens uit de bus gepraat en bij het verlaten van de bus is de verdachte aangehouden door het arrestatieteam. Nadat alle inzittenden de bus hadden verlaten, onderzochten specialistische eenheden de bus en troffen daarbij het verdachte pakketje aan. Het bleek niet om een explosief te gaan. De aangehouden man, 67 jaar uit Den Haag, blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.

Tijdens het incident werden Veel politie-eenheden ingezet rond het busstation in het centrum van Amstelveen. De omgeving werd ruim afgezet. Ook het busstation werd rond 13.40 uur ontruimd. Ook een Team Explosieven Verkenner van de Koninklijke Marechaussee en het arrestatieteam van de politie kwamen ter plaatse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie