Afbeelding
Politie.nl

Man van 72 aangehouden voor gewelddadige dood Amstelvener

18 mei 2022 om 10:05 Misdaad

AMSTELVEEN (ANP) - Een 72-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen. Dat meldde de politie woensdag. Het slachtoffer werd in april vorig jaar in het onderzoek naar zijn vermissing dood aangetroffen in zijn bestelauto, die in Amsterdam in beslag is genomen. De Amstelvener bleek te zijn doodgeschoten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer op de Parelvisserslaan in Amstelveen om het leven werd gebracht, meldt de politie.

Een familielid deed 10 april 2021 aangifte van vermissing van de man uit Amstelveen. Het laatste contact met hem was twee dagen eerder in de avond. Daarna leek hij te zijn verdwenen. Zo verscheen de man, een bezorger van (post)pakketjes, niet op zijn werk. De bestelbus die de Amstelvener gebruikte werd op 12 april 2021 aangetroffen in Amsterdam-Noord. Ook bleek dat hij al een tijdje in de gaten werd gehouden, aldus de politie.

De 72-jarige verdachte werd 26 april van dit jaar opgepakt in het Duitse Leichlingen. Hij heeft zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. De politie vermoedt dat er meer mensen bij de zaak betrokken zijn geweest. Ook het motief staat volgens de politie nog niet vast. Mogelijk was sprake van een conflict in de privésfeer, maar de recherche sluit ook andere scenario’s niet uit. Het slachtoffer was bij de politie niet bekend als iemand die zich bezighield met (zware) criminaliteit. Jaren voor zijn dood vluchtte hij met zijn familie vanuit zijn geboorteland Syrië. Zijn omgeving, zoals werkgevers en naasten, spreken volgens de politie van een lieve en zorgzame man, die altijd zijn afspraken nakwam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie