Afbeelding
Politie.nl

Babbeltruc Amsterdam: met gestolen bankpas geld gepind in Amstelveen

21 april 2021 om 10:50 Misdaad

AMSTELVEEN In Amsterdam-Zuid werd een 85-jarige man slachtoffer van een babbeltruc. Met zijn bankpas werd ook in Amstelveen geld opgenomen. 

Dinsdag 15 december rond 15.45 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. Omdat deze een pakketje verwachtte opende hij de centrale toegangsdeur. Bij de voordeur werd het slachtoffer door een zogenaamde pakketbezorgster gevraagd om ter plekke een klein bedrag van 0,99 euro te pinnen voor het in ontvangst nemen van een envelop. Later bleek het slachtoffer niet zijn eigen bankpas te hebben teruggekregen. Het betrof een bankpas die was weggenomen op 6 december 2020 in Leiden. Met de bankpas van het slachtoffer uit Amsterdam is geld opgenomen bij geldautomaten in Rotterdam en Amstelveen. De politie heeft beelden vrijgegeven van drie verdachten die geld hebben opgenomen met de gestolen bankpas.

Wie de verdachten herkent of andere informatie heeft over deze zaak kan bellen met de recherche via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Wie liever anoniem blijft kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tips kunnen ook worden doorgegeven via het tipformulier op de site van de politie.


Politie.nl


Politie.nl


Politie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie