Afbeelding
Politie.nl

Flinke schade aan woning Hoeksewaard door explosie zwaar vuurwerk

14 maart 2022 om 11:05 Misdaad

AMSTELVEEN In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart is er een explosie geweest bij een woning aan de Hoeksewaard in Amstelveen. De bewoners zijn niet gewond geraakt. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.


Rond 04.00 uur lagen de bewoners, een 70-jarige man en 72-jarige vrouw, te slapen toen ze opeens een harde knal hoorden. Eenmaal beneden zagen ze dat er aanzienlijke schade was aangericht in en om de woning. Agenten en medewerkers van de Forensische Opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veilig gesteld. Uit dit onderzoek bleek dat zwaar vuurwerk bij de woning tot ontploffing was gebracht.
Volgens getuigen zouden er kort na de ontploffing twee personen gefietst hebben in de omgeving van de woning. Mogelijk hebben zij meer gezien. De recherche wil graag met hen in contact komen maar ook met nog meer getuigen en/of betrokkenen spreken. Ook mensen die informatie hebben over de reden waarom deze woning doelwit is van een explosie, spreken zij graag.

Wie iets opvallends gezien heeft rond het tijdstip van de explosie of beelden heeft die de politie kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak, kan contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Bij het telefonisch doorgeven van tips graag het proces-verbaalnummer vermelden: PL1300_2022048294.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie