Een deel van het in Westwijk aangetroffen illegale vuurwerk
Een deel van het in Westwijk aangetroffen illegale vuurwerk Politie.nl

Flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in woning in Westwijk

8 december 2021 om 10:39 Overig

AMSTELVEEN De politie heeft dinsdagochtend een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Westwijk in Amstelveen. Het vuurwerk werd gevonden bij doorzoeking van de woning nadat er een inval in het huis was gedaan. 

Het Amstelveense VVC team (Veel Voorkomende Criminaliteit) en het Team Milieu van de Eenheid Amsterdam hadden informatie ontvangen over mogelijke handel in illegaal vuurwerk door bewoners van Westwijk. Onderzoek naar deze handel leidde tot een inval in de woning. Hier trof de politie 36 kilo illegaal vuurwerk aan, waaronder shells en cobra’s. Een speciaal vervoersbedrijf heeft het vuurwerk op een veilige wijze afgevoerd. Een 24-jarige man uit Amstelveen is verdachte in deze zaak en wordt op een later moment door de politie gehoord.

ZEER GEVAARLIJK De politie wijst erop dat het  opslaan van illegaal vuurwerk in een woning in een woonwijk zeer gevaarlijk is. ‘De explosieve kracht is groot. Als dit vuurwerk ongewild tot ontploffing zou zijn gekomen, had dat enorme schade aangericht.’ De politie in Amstelveen is blij dat ze met deze vangst dit vuurwerk uit de roulatie hebben weten te halen.

TIPS Door de zeer grote schade die illegaal vuurwerk aan kan richten heeft het opsporen en in beslag nemen ervan hoge prioriteit bij de politie. Wie vermoedt u dat er illegaal vuurwerk ligt opgeslagen ergens in zijn of haar omgeving, wordt verzocht om dat door te geven aan de politie. Dat geLdt ook voor bewoners die een verdachte situatie ziet die mogelijk met handel in illegaal vuurwerk te maken heeft, bijvoorbeeld een woning of garage waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen. Meldingen kunnen doorgeven worden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie