Amstelveen Heemraad lijdt nipte nederlaag

6 december 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad leed in 2A een nipte nederlaag in Monnickendam. AMVJ behaalde een zwaar bevochten zege in eigen huis tegen EDO. Sporting Martinus versloeg RODA '23 met forse cijfers. CTO '70 tegen Ouderkerk werd gestaakt bij de stand van 3-1.

ZATERDAGVOETBAL

2A Monnickendam - Amstelveen Heemraad 1-0 (0-0)

Amstelveen Heemraad speelde met veel inzet tegen de nummer 3 van de ranglijst en capituleerde pas in blessuretijd. Aan werklust heeft het de ploeg van de nieuwe trainer Laurens ten Heuvel zeker niet ontbroken. Er werd hard gewerkt maar vrouwe Fortuna was de Amstelveense tweede klasser niet gunstig gezind. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde leken de teams op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd was er toch nog de teleurstelling omdat Monnickendam er in slaagde om te scoren, 1-0.

2A AMVJ - EDO 2-1 (0-1)

AMVJ begon gedreven aan de wedstrijd. De thuisploeg moest in eerste instantie wel toestaan dat het soepel spelende EDO de leiding nam. Met een onhoudbaar schot bracht Greg Bijnaar EDO met 0-1 aan de leiding. Dat was ook de ruststand. Na de pauze zagen de toeschouwers een standvastig AMVJ dat vechtlust uitstraalde. De verdiende gelijkmaker werd ingeleid met een messcherpe voorzet van Devery Boldewijn die door Robin Meerhoff werd binnengetikt, 1-1. Maar AMVJ wilde op eigen veld absoluut de drie punten binnenhalen. Met een fraaie kopbal zette Robin Meerhoff zijn team op een 2-1 voorsprong. Dat werd ook de eindstand.

4D Sporting Martinus - RODA '23 5-0 (2-0)

Sporting Martinus heeft in eigen huis de derby tegen RODA '23 met grote cijfers in zijn voordeel beslist. Bij rust had Sporting Martinus al een 2-0 voorsprong door goals van Niels Koningen en Maarten Sanders. Ook in de tweede helft werd er alleen door Martinus gescoord. Maarten Sanders zorgde voor 3-0, Niels Koningen voor 4-0 en Maarten Sanders bepaalde de eindstand op 5-0.

4D CTO '70 - Ouderkerk gestaakt bij de stand 3-1 (2-1)

Met nog 40 minuten te spelen besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. De sfeer op het veld was van dien aard dat hij het beter achtte om het duel te onderbreken. Hoe en wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld hangt mede af van het rapport dat hij indient. Beide clubs zullen waarschijnlijk ook door de KNVB worden gehoord. Het doelpunt van Ouderkerk werd gescoord door Rogier de Bruin

Andere uitslagen 4D: RKAVIC - Zuid Oost United 1-2; Hertha - RAP 6-0.