Eus komt tijdens Literatour naar bibliotheek Stadsplein

13 september 2017 om 00:00 Nieuws

AMSTELVEEN Schrijver, columnist en tv-bekendheid Özcan Akyol alias Eus komt tijdens Literatour, de Boekenweek voor jongeren, naar Bibliotheek Stadsplein. Hij komt op woensdag 20 september praten over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap en na afloop mag iedereen hem vragen stellen.

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch roman Eus. Een verhaal over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de 'onderklasse' van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis, dat ook autobiografische elementen kent.

Literatour duurt van 16 tot en met 24 september. 25 schrijvers toeren door Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen. Eus is een van de gezichten van Literatour. De avond in Amstelveen wordt georganiseerd door de bibliotheek met boekhandel Libris Venstra en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Toegang 10 euro, tot 18 jaar 2,50. Kaartjes reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de bibliotheekfilialen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie