Rudmer Heerema reikt de cheque uit aan de Esther Vergeer Foundation.
Rudmer Heerema reikt de cheque uit aan de Esther Vergeer Foundation. KNLTB

Cheques KNLTB Charity Tour uitgereikt

3 augustus 2020 om 16:30 Tennis

AMSTELVEEN Tijdens het NK Tennis op het Nationaal Tenniscentrum in Bovenkerk werden ook de cheques van de KNLTB Charity Tour uitgereikt. 

De Charity Tour is een maatschappelijk initiatief. Topspelers speelden in het kader van de Charity Tour in week 29 en 30 trainingswedstrijden (enkelspel) tegen elkaar bij verschillende verenigingen door heel Nederland. De organiserende verenigingen konden dan op de dag van de trainingswedstrijd een activiteit organiseren met één van de deelnemers van de KNLTB Charity Tour, zoals een clinic of kidspersconferentie.

Met deze wedstrijden werd geld ingezameld voor een goed doel, namelijk: Esther Vergeer Foundation, Richard Krajicek Foundation, Stichting Pole Position of Jeugdfonds Sport & Cultuur. Donderdag overhandigde VVD-kamerlid Rudmer Heerema (woordvoerder van sport en onderwijs) een cheque van 2.875 euro aan de Esther Vergeer Foundation. Die was daar heel blij mee. 'Met dit bedrag kunnen wij nog meer kinderen met een lichamelijke beperking te kans geven om ‘gewoon’ te sporten op een reguliere tennisvereniging. Namens de kinderen en het team willen we jullie ontzettend bedanken voor de geweldige inzet', luidde hun juichende bericht op Facebook.

Ook de Richard Krajicek Foundation ontving 2875 euro, Stichting Pole Position ontving 2.750 euro en Jeugdfonds Sport & Cultuur ontving 3.000 euro.

Het Nationaal Tenniscentrum in Bovenkerk maakt zich nu op voor de Nationale Kampioenschappen Rolstoeltennis in week 34.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie