(l naar r) Tréville trainer Pascal Kenter met JWK schermers Yin Man, Damian Soemosemito, Michael Dijkstra
(l naar r) Tréville trainer Pascal Kenter met JWK schermers Yin Man, Damian Soemosemito, Michael Dijkstra Ron Driessen

Tréville schermtrainer Pascal Kenter met Team NL naar de Jeugd Wereld Kampioenschappen in Dubai

3 april 2022 om 22:58 Sport Deel je nieuws

Het JWK 2022 voor cadetten U17 en Junioren U20 vindt plaats van 2 tot en met 10 april in Dubai. Pascal Kenter, oprichter van de Amstelveense schermvereniging Tréville, reist mee als coach en trainer van het Nederlands floret team.

Bij het JWK Floret schermen 3 Tréville jongens in de categoriën U17 en U20: Michael Dijkstra, Yin Man en Damian Soemosemito. De jongens trainen 4-6x per week bij de club en de nationale selectie in Amsterdam.

Pascal is dit seizoen benoemd door de KNAS (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond) tot trainer van de nationale floret selectie. Samen met 4 ervaren schermtrainers, onder leiding van de bondscoach, Andrea Borella, begeleidt Pascal de topsport schermers op internationaal niveau. Pascal is trots op deze benoeming: “Dit betekent heel veel voor mij. 10 jaar geleden heb ik Tréville opgericht en inmiddels zijn we de 2de schermvereniging van Nederland, met 150 leden. Dit is een erkenning van de successen van Tréville” 

Onder leiding van Pascal heeft Tréville een gericht programma opgesteld voor de meest getalenteerde en gedreven jeugdschermers. Zo nemen Tréville schermers vaak deel aan regionale, nationale en internationale toernooien, zowel individueel als équipe (teamwedstrijden). Naast de fysieke trainingen, werken trainers en schermers aan mentale kracht, zelfvertrouwen, discipline en weerbaarheid. Ook wordt er meegedaan aan trainingsstages in binnen- en buitenland.

Deze intensieve aanpak resulteert in succes op en naast de loper. Tréville heeft inmiddels 6x het Nederlands Jeugd Kampioenschap gewonnen, waaronder in 2021 zowel de junioren (U20) en cadetten (U17) jongens titels.

Michael, Yin en Damian kijken uit naar de JWK. De jongens zijn enkele weken teruggekeerd uit Novi Sad, Servië, waar zij hebben meegedaan aan het EJK. “Het JWK wordt zwaar want de voorbereiding is dit seizoen door corona niet optimaal. Maar deze kans motiveert ons om te blijven trainen en hard te werken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie