De 3 Tréville équipes bij het DOM toernooi, Utrecht
De 3 Tréville équipes bij het DOM toernooi, Utrecht Sylvia Walet

Helden van Tréville zorgen voor geslaagd schermweekend!

28 maart 2022 om 18:12 Sport Deel je nieuws

12 schermers van Tréville hebben in het weekend van 26-28 maart met succes meegedaan op het DOM toernooi voor senioren in Utrecht. Op en naast de schermloper heeft de Tréville ploeg veel plezier en gezelligheid beleefd.

Op zaterdag hebben 3 équipes meegedaan met de heren senioren floret toernooi, tegen 19 équipes uit heel Nederland, en ook uit Duitsland en Groot-Britannië. Ieder équipe, bestaande uit 3 schermers, mochten de schermers een thema kiezen en vervolgens verkleed en met allerlei attributen op de schermloper verschijnen. Dit tafereel zorgde voor een ludieke en positieve sfeer onder alle schermvereniging. Er is de hele dag op hoog niveau geschermd.  Na 5 zware ontmoetingen hebben Tréville zowel goud (Lucas, Michael, Thomas) als zilver (Koen M, Koen W, Sam) gewonnen.

Op zondag was de individuele toernooi. In een zeer sterk deelnemersveld hebben Koen Walet, Michael Dijkstra en Yin Man zeer knap de T8 behaald bij het Heren senioren Floret toernooi. Bij het Dames senioren Degen toernooi heeft Sandra Winstanley de bronze medaille gewonnen!

Echter, de ware helden van het toernooi zijn de Tréville vrijwilligers. Onder andere zijn Martine van den Berg en Sylvia Walet druk bezig geweest met ontwerp, naaien en knutselen van de kostuums.  Barbora Fricova zorgde voor de innerlijke schermer met haar zelfgemaakte brownies. Daarnaast heeft Heleen den Breejen van Tréville onlangs bijna €500 opgehaald door cakes te verkopen voor Giro555/Ukraine. Chapeau!

Tréville is een vereniging voor en door leden en steunt op de inspanningen van meerdere vrijwilligers. De schermzaal voorbereiden, organisatie, onderhoud, training geven, schermkleding schoonmaken, rijden naar toernooien…de vrijwilligers zijn onmisbaar voor het reilen en zeilen van Tréville en de actieve betrokkenheid van iedereen vormt de basis van onze vereniging.  Wij zijn heel trots op onze sterke “Tréville team spirit” die zorgt voor saamhorigheid!

Kom jij ook eens schermen? Er wordt op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Een proefles is mogelijk vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie