Samuel den Breejen (Tréville) scoort de winnende treffer
Samuel den Breejen (Tréville) scoort de winnende treffer Heleen den Breejen

Tréville schermers 3x op het podium in Amsterdam

27 februari 2022 om 23:15 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend 26-27 februari kwamen ruim 250 schermers in actie op het SISTA toernooi voor jeugd en senioren in Amsterdam. Tréville was vertegenwoordigd door 13 schermers op floret.

Zaterdag was de jeugd toernooi. Bij de U17 streden Tomi Fric, José Gomes, Sytze Meindersma, Sam van den Berg en Koen Vrijburg om de prijzen. Alle schermers hebben 2 sterke poulerondes geschermd en stonden hoog op het tableau voor de eliminaties. Sam en Sytze haalde de T16. Tomi won zijn eerste twee eliminaties ruim (15-3 en 15-6).  Bij de halve finale moest hij schermen tegen Mousset (Ter Weer); hij was deze keer helaas te sterk. Het werd brons voor Tomi! 

Bij de U15 hebben Samuel den Breejen en Pedro Gomes meegedaan. Samuel schermde heel sterk en won 2 eliminaties; bij de T8 was het een zeer spannend partij maar hij wist met 15-14 deze te winnen. Helaas verloor hij de halve-finale, waardoor hij een bronzen medaille heeft gewonnen. 

Bij de U13 schermde Brendan Willems zijn eerste toernooi. De poule rondes waren heel spannend, maar tijdens de eliminaties heeft Brendan zijn draai gevonden met 2 prachtige winstpartijen waaronder een super spannende 9-8 winst over de nummer 2.  Een mooie 8de plek voor Brendan. 

Op zondag waren de senioren aan de buurt, met maar liefst 46 deelnemers bij heren floret, waaronder 7 Tréville schermers: Thomas Dijkstra, Tomi Fric, Julian Haasbeek, Koen Man, Patrick Post, Sam van den Berg en Lucas van de Sande. Thomas Dijkstra schermde een perfecte poulronde; na vrijstelling heeft hij 3 achtereenvolgende eliminatiepartijen gewonnen; in de halve-finale was Van Egmond (SCA) te sterk. Ook brons voor Thomas.

Assistent trainers Koen Man en Lucas van de Sande hebben de hele team met succes gecoachd, in afwezigheid van trainer Pascal Kenter.

Tréville trainer Kenter is afgereist naar Novi Sad, Servië namens de schermbond om de schermers te coachen tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen. 4 Tréville schermers zijn geselecteerd voor Team NL, zowel individueel als équipe: Michael Dijkstra (U17 en U20), Yin Man (U17 en U20), Damian Soemosemito (U17), en Koen Walet (U20). Deze kampioenschappen vinden plaats van 27 februari – 7 maart.

Tréville vierde in oktober 2021 haar 10-jarig jubileum. Sinds de oprichting is Tréville gegroeid naar de tweede grootste schermclub van Nederland. Met meer dan 150 actieve leden wordt er op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Wil jij ook een proefles?  Schermen kan vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.

Samuel den Breejen (Tréville) in actie op de loper
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie