De Nationale Sportherdenking in 2018
De Nationale Sportherdenking in 2018 RvZ Photography

Basketballclub Amstelveen bij Nationale Sportherdenking

1 mei 2019 om 16:00 Sport

AMSTELVEEN De jeugd van Millenium Basketball Club Amstelveen (MBCA) geeft zaterdag twee maal een demonstratie van het 3x3 basketball als onderdeel van de Nationale sportherdenking op 4 mei bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bij 3x3 basketball spelen twee teams van drie spelers tegen elkaar. 

Tijdens de Nationale Sportherdenking worden sinds 2005 de sporters herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. De officiële herdenking vindt om 12.30 uur plaats bij het beeld van Prometheus, dat in 1947 ter nagedachtenis aan deze sporters bij het Olympisch Stadion is geplaatst. De herdenking wordt afgesloten met het leggen van vijf kransen in de vorm en kleur van de Olympische ringen.

De Amstelveense sportwethouder Rob Ellermeijer legt samen met de sportwethouder van Amsterdam, Simone Kukenheim een krans ter nagedachtenis van de gevallen sporters in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zal Carel Eiting, voormalig toptalent uit de talent poule van AmstelveenSport, namens Ajax een krans leggen.

Elk jaar wordt bij de Nationale Sportherdenking een sport belicht. Dit jaar is dat basketbal. De sport was voor de Tweede Wereldoorlog in opkomst, maar die trend werd door de de oorlog tijdelijk onderbroken. Canadese soldaten die bij de Bevrijding betrokken waren, hebben in Rotterdam heel veel hebben gedaan om basketbal verder te ontwikkelen. Ook in Amsterdam waren ze betrokken bij de wederopbouw van het basketbal. De demonstratiewedstrijden van MBCA vinden plaats om 12.00 en 13.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie