CTO´70 was te sterk voor Amstelveen Heemraad.
CTO´70 was te sterk voor Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

RODA (zaterdag) op weg naar titel

8 april 2019 om 10:53 Sport

AMSTELVEEN AMVJ won dit weekend in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal van de nummer 2, ZOB. In de derde klasse verloor Amstelveen Heemraad van het laag geklasseerde CTO´70. In de vierde klasse is RODA´23 op weg naar de titel, na opnieuw een overwinning. In het zondagvoetbal verloor RODA ´23 in de tweede klasse van de koploper SDZ. Sporting Martinus deelde in de derde klasse de punten met het laag geklasseerde VSV.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ – ZOB 2-0 (1-0) Hoewel AMVJ een lastig middagje verwachtte tegen ZOB, de nummer 2 in de competitie, werd het een leuk schouwspel. De hoogst spelende zaterdagploeg van Amstelveen kwam op voorsprong toen aanvoerder en uitblinker Bram van der Driest een strafschop binnen schoot, 1-0. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft waren er weinig kansen en viel er veel onrust te constateren bij zowel ZOB als de thuisclub. Dat leverde aan beide kanten veel kaarten op. Dennis Frijn werd uiteindelijk matchwinnaar nadat hij uit een voorzet de 2 – 0 binnen tikte.

3C CTO'70 – Amstelveen Heemraad 4-2 (2-0) Een met kaarten strooiende scheidsrechter beïnvloedde duidelijk de wedstrijd. De defensie van Amstelveen Heemraad moest in de eerste helft toestaan dat de laag geklasseerde thuisclub 2 keer scoorde, waardoor er werd gerust met een 2-0 stand. Kevin Nlandu bracht de Amstelveners in de tweede helft terug in de wedstrijd door 2-1 te scoren. In de 72ste liep CTO´70 echter weer uit naar 3- 1. Naole Gurmesa verkleinde de achterstand nog naar 3-2 maar in de 82ste minuut werd het 4-2.

4D Hertha – RODA'23 0-4 (0-2) RODA´23 dat dit seizoen oppermachtig is in zijn afdeling kan komende zondag bij winst kampioen van de afdeling worden. Man van de wedstrijd tegen Hertha werd Melvin Joling die voor twee fraaie goals zorgde. Dat die 0-2 voorsprong werd gehandhaafd was mede te danken aan doelman Mike van Zwieten die kort voor de rust een strafschop van de thuisploeg stopte. Melvin Joling mocht in de tweede helft zijn derde van de middag scoren. Robin Visser bepaalde de eindstand op 0-4.

Andere uitslagen 4E: Rkavic – Zuid Oost United 13 – 1; Eemnes – Ouderkerk 4 – 0

ZONDAGVOETBAL

2B SDZ – RODA '23 2-1 (1-1) RODA '23 leed een 2-1 nederlaag tegen koploper SDZ. In de 27ste minuut werd het 1-0 na een wat gelukkige vrije trap die was toegekend aan SDZ. In de tweede helft bereikte Martijn Guitink met een goede pass Quint Piris die 1-1 scoorde. Na een tweede gele kaart van Lars Postmus moest RODA '23 met 10 man verder. Die konden niet verhinderen dat het in de 90ste minuut nog 2-1 werd.

3C VSV – Sporting Martinus 0-0 In Velsen kwam Sporting Martinus niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Martianen werkten wel hard maar slaagden er niet in een bres te slaan in de solide defensie van de thuisploeg.

3C Ouderkerk – Bloemendaal 1-2 (1-0) Ouderkerk leed een nipte nederlaag tegen Bloemendaal. De ruststand was 1-0 dankzij de goal van Friso Kaashoek. In de tweede helft scoorde Bloemendaal echter 2 keer en won met 2-1.

4D Ons Gezellen - NFC 2-2 (0-1) Uit bij Ons Gezellen heeft NFC een competitiepunt weten te bemachtigen. Na 90 minuten stond het 2-2. Het werd 1-0 nadat een hard schot van Joshua Aggrey door Virgil Marcelly binnen kon worden in getikt. Luigi Olieberg zorgde op fraaie wijze voor een 2 – 0 voorsprong in de tweede helft. Daarna wist de thuisclub echter op vrij gelukkige wijze nog twee keer te scoren en kwam toch nog langszij.