Tom Loos derde in Almere bij de jongens -21 jaar, -81 kg
Tom Loos derde in Almere bij de jongens -21 jaar, -81 kg R. Loos

Judoka’s Soesan, Belmer en Loos pakken prijzen

26 november 2018 om 06:24 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend kwamen drie judoka’s van Karel Gietelink Sport in actie in Den Helder en in Almere. Op zaterdag vocht Jason Belmer (-12 jaar, -30 kg) zich bij de Open Den Helderse kampioenschappen naar een tweede plek. Hij won zijn drie poule wedstrijden en kwam daarmee in de kruisfinales. Hiervan won hij de eerste en verloor toen de finale wat hem het zilver opleverde. Op zondag kwamen Ezra Soesan (-12 jaar, -27 kg) en Tom Loos (-21 jaar, -81 kg) in actie bij het Topjudo toernooi Almere). Ezra won twee partijen in zijn poule en nam bij een van de twee partijen revanche op zijn verloren strijd om brons bij het districtskampioenschap van Noord-Holland van twee weken geleden. Hij verloor de laatste echter op beslissing. Toch was het genoeg voor goud, aangezien hij de meeste judopunten gescoord had. Tom Loos ging met zijn 15 jaar de strijd aan tegen de grote mannen. Met een mooie techniek kon hij een verschil van kracht met de ouderen redelijk goed maken. Tegen de uiteindelijke nummer 1 verloor hij in de golden score op straffen en moest met brons genoegen nemen.