Impressie van het nieuwe multifunctionele sportcomplex.
Impressie van het nieuwe multifunctionele sportcomplex. HealthCity

HealthCity sluit deuren huidig pand aan Escapade en wil nieuw complex bouwen

23 mei 2023 om 14:21 Overig

AMSTELVEEN HealthCity sluit zondag 18 juni de deuren van het huidig onderkomen aan Escapade 1 in Amstelveen. Het fitnessbedrijf heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met turbulente en onverwachte marktomstandigheden zoals onder andere corona, extreem gestegen energiekosten en krapte op de arbeidsmarkt. Tevergeefs is hiervoor, mede door ook met de verhuurder van de locatie naar aanpassingen te kijken, gezocht naar oplossingen. HealthCity is nu van plan om een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren op het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond die wel eigendom zijn van het bedrijf.

Het huidige pand voldoet volgens HealthCity niet meer aan de hedendaagse eisen en daardoor ziet het bedrijf zich genoodzaakt de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om op omliggend terrein een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten. Het neiwue complex moet in alle gemakken en luxe gaan voorzien en op alle gebieden duurzaam geëxploiteerd worden. Het bedrijf mikt daarmee op een hoger marktsegment. “We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een ‘wauw effect’ gaan zorgen’, aldus eigenaar Tom Moos. 

GROOT TERRAS

Op grote schaal zal energie opgewekt worden met zonnepanelen en zal er gebruik worden gemaakt van warmtepompen. Bezoekers zullen ontvangen worden op een groot terras aan de zuidkant van het gebouw waar zich naast de hoofdingang ook de buitenruimtes van de horecagelegenheid en de kinderopvang bevinden. Het is volgens HealthCity de bedoeling dat de verblijfskwaliteit een substantiële bijdrage zal leveren aan de leefomgeving van dit deel van Amstelveen.

YOGA, BOXING EN CYCLING

Naast een ruime fitnessruimte komen er een grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling in het nieuwe complex. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie