Afbeelding
Amstelveen Chess Masters

Nationale schaaktop van de partij bij Amstelveen Chess Masters

23 november 2019 om 16:02 Overig

AMSTELVEEN De grote jaarlijkse schaakmanifestatie Amstelveen Chess Masters wordt op zaterdag 30 november en zondag 1 december voor het vijfde achtereenvolgende keer gehouden in het Keizer Karel College. Nieuw dit jaar is het NK Snelschaken op zaterdag, dat voor de 1ste keer in Amstelveen zal plaatsvinden. Deze razendsnelle spelvorm wordt steeds populairder en staat garant voor veel spektakel. Na 30 partijen van ongeveer 5 minuten zullen de nummers 1 en 2 een finale spelen.

Naar verwachting zullen er zo'n 300 schakers naar Amstelveen komen. Tegelijk met het NK Rapid en NK Rapid Vrouwen vinden er op zondag namelijk ook voor amateur- en jeugdschakers diverse toernooien plaats. Zo wordt ook de 12de editie van het Brainwave rapidtoernooi gespeeld en houdt SV Zukertort Amstelveen tegelijkertijd een jeugd Grand Prix toernooi. Elk jaar lijkt dit toernooi populairder te worden onder jeugdschakers uit Amstelveen en omgeving. Niet voor niets is sinds de eerste editie het jeugdledenaantal van SV Zukertort meer dan verdubbeld naar over 100 jeugdleden. De grote publiekstrekkers zijn zevenvoudig Nederlands Kampioen Loek van Wely (tegenwoordig lid van de Eerste Kamer) en de Groningse broers Jorden (20) en Lucas (18) van Foreest.

Voormalig nummer twee van de wereld Jan Timman (68), ook bekend van het jaarlijkse evenement Schakers van Formaat dat op het Stadsplein wordt georganiseerd, meet op zondag zijn krachten met de nieuwe generatie topschakers.

Bij de dames wist Anne Haast de afgelopen vier edities op overtuigende wijze de titel op haar naam te zetten. Dit jaar kan de Brabantse weer stevige concurrentie verwachten van onder anderen de nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Rosa Ratsma en Iozefina Paulet. Speciale aandacht zal uitgaan naar het pas 13-jarige Amsterdamse schaaktalent Eline Roebers die van de toernooiorganisatie een wildcard heeft gekregen.

De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek en ook te volgen via de toernooisite. Amstelveen Chess Masters wordt financieel opnieuw mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen en CNE ICT Professionals. Voor meer info en mogelijkheid tot inschrijving per toernooi: www.amstelveenchessmasters.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie