De overhandiging van de donatie aan Boerderij De Jong.
De overhandiging van de donatie aan Boerderij De Jong. Aangeleverd

Donatie aan Boerderij De Jong door De Jong Dakinspectie

6 december 2022 om 14:50 Zakelijk

AMSTELVEEN Zoals elk jaar heeft De Jong Dakinspectie een cheque aan een goed doel geschonken. Dit jaar ging de schenking van 500 euro naar Boerderij De Jong te Amstelveen. De eigenaren Melanie en Frank zijn bezig met een crowdfunding om geld binnen te halen om een nieuwe schuur/boerderijwinkel te kunnen laten bouwen. Deze ruimte gaat onder meer plaats bieden aan een grotere boerderijwinkel, dagbesteding, open dagen en kinderfeestjes.

Boerderij De Jong aan de Noorddammerweg is een 120 jaar oud melkveebedrijf met zo’n 80 melkkoeien, jong vee, een boerderijwinkel én een melktap. Er wordt gewerkt met aandacht voor mens, dier en natuur. De koeien op de boerderij hebben een goed leven met vers voer van eigen bodem, een plaats om te schuilen of lekker in de wei lopen. De koeien kunnen dat zelf bepalen.

De boerderijwinkel ontstond omdat de eigenaresse Melanie, de supermarkt yoghurt niet lekker vond waarop (haar man) Frank zei: “Je hebt 80 koeien. Waarom maak je die nietz elf?” In vijf jaar tijd groeide de winkel uit tot een begrip in de buurt, waar klanten komen vanuit Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en verder. In de boerderijwinkel wordt naast zuivel ook groente, fruit, kaas, jam, sap en andere lokale producten verkocht. 

VEILIG WERKEN De Jong Valbeveiliging die de schenking deed, heeft een goed jaar achter de rug. Het bedrijf dankt dan ook alle opdrachtgevers voor dit succesvolle jaar. Er werden mooie projecten uitgevoerd voor vaste en nieuwe klanten. “Iedereen wordt zich bewust dat veilig werken, een hoofdzaak is. Grote bedrijven zijn zich bewust van risico’s en aansprakelijkheid. Goed georganiseerde Verenigingen Van Eigenaren weten inmiddels ook dat ARBO-wetgeving en regels ook voor hen gelden,” licht Willem de Jong toe. 

“Als veiligheidsinspecteur kom je op veel plaatsen, waar anderen niet komen,” vertelt hij. “Juist in de voorbereidende fase heb je een voorbeeld functie. In goed overleg met de arbeidsinspectie en met gezond verstand, maak je de risico’s tot aanvaardbaar. Eerst wordt een plan van aanpak gemaakt met tekeningen zodat de klant zich goed kan inbeelden wat den nieuwe veilige situatie wordt. Na goedkeuring wordt een offerte op maat gemaakt waarna gekwalificeerde monteurs de voorzieningen komen plaatsen.”

Tijdens opnames komt hij soms ook zeer onveilige voorzieningen tegen die soms door eigen personeel zijn aangebracht. “Als inspecteur moet ik regelmatig de klant inlichten over schijn/veiligheid en alles afkeuren,” aldus De Jong. 

Voor meer informatie over de crowdfundingsactie van Boerderij De Jong: www.crowdaboutnow.nl/boerderijdejong of stuur een mail naar boerderijdejong@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie