De Amstelveense vrijwilligers met wethouder Raat en Angeline Kierkels (r).
De Amstelveense vrijwilligers met wethouder Raat en Angeline Kierkels (r). Aangeleverd

Zes Amstelveense verenigingen krijgen bijdrage uit Meerlandenfonds

16 december 2022 om 17:00 Verenigingen

HAARLEMMERMEER/AMSTELVEEN Wie jarig is trakteert en trakteren, dat heeft Meerlanden gedaan. Liefst 130 verenigingen en goede doelen zijn blij gemaakt met een cheque. Middels het Meerlandenfonds ging 55.000 euro naar de samenleving. Ook zes verenigingen uit Amstelveen kregen een bijdrage uit het fonds.

Dit jaar bestaat afvalverwerker Meerlanden 25 jaar en het daaraan gekoppelde Meerlandenfonds viert het derde lustrum. Een extra feestje waard en dat hebben vertegenwoordigers van goede doelen en een breed scala aan verenigingen 14 december ervaren tijdens de uitreiking van de symbolische waardepapieren in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp.

“Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Met hun tomeloze inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. Ik ben blij dat we ook in het jaar van het 25-jarig bestaan van Meerlanden weer veel clubs en goede doelen kunnen steunen met ons fonds,” laat Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, tijdens de feestelijke bijeenkomst weten. “Deze editie keken we extra naar initiatieven die zich inzetten voor mensen die door de gestegen prijzen de eindjes lastig aan elkaar kunnen knopen. Ik wens alle vrijwilligers veel succes met de realisatie van hun initiatief. En feliciteer ze van harte.”


Alle winnaars van het Meerlandenfonds bij elkaar. - Foto: Aangeleverd

DUURZAME SAMENLEVING Dit jaar heeft het bestuur van het fonds bij de aanvragen nadrukkelijk gelet op degenen die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze is hierbij uitgegaan van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur heeft extra gelet op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroten. Daarnaast keek ze dit jaar ook naar initiatieven ter ondersteuning van mensen die de eindjes lastig aan elkaar kunnen knopen.

In Het oude Raadhuis werden cheques van 1000 euro uitgereikt, maar ook met daarop kleinere bedragen als 125 en 210. Elk bedrag leverde blije gezichten op.

Amstelveense verenigingen die een bijdrage kregen zijn: Duikteam Nemo (700 euro), HV Myra (550 euro), Mixed Hockeyclub Amstelveen (450 euro), Vereniging De Schakel (450 euro), AZ& PC de Futen (445 euro) en Cormeta sportvereniging voor visueel beperkten (300 euro).

De verenigingen of stichtingen uit Ouder-Amstel die een bijdrage kregen zijn: Coherente (580 euro), Stichting Amstelbad (400 euro) en NEA Handbal SV (264 euro).

Door Frans Witteman


De winnaars uit Ouder-Amstel met wethouder Barbara de Reijke (r) en Angeline Kierkels (l). - Foto: Aangeleverd

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie