Hilversum was te sterk voor Amstelveen Heemraad.
Hilversum was te sterk voor Amstelveen Heemraad. Hans van Beek

Duel RODA in slotfase gestaakt, nederlagen Amstelveen en Martinus

18 februari 2019 om 10:27 Sport/sport

AMSTELVEEN Het was geen goed weekend voor de eerste elftallen van de Amstelveense voetbalteams. AMVJ speelde zaterdag in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal gelijk tegen Zandvoort. Amstelveen Heemraad verloor in de derde klasse van Hilversum. In het zondagvoetbal werd het turbulente duel van RODA ´23 in de tweede klasse tegen Elinkwijk in de slotfase gestaakt bij een 2-2 stand. Sporting Martinus verloor in de derde klasse van Alliance '22.

ZATERDAGVOETBAL

2A Zandvoort – AMVJ 1-1 (1-1) Het aanvallend spelende Zandvoort en AMVJ hielden elkaar zaterdag goed in evenwicht. Na een snelle counter in de 15de minuut rondde Devery Boldewijn goed af en bracht AMVJ op een 0-1 voorsprong. Nog voor rust maakte thuisclub Zandvoort via een omstreden strafschop gelijk, 1 – 1. AMVJ staat nu derde van onderen op de ranglijst.

3C Hilversum FC – Amstelveen Heemraad 4-1 (0-1) Op aangeven van Reshad Aidari scoorde Toby Correia in de eerste helft 0 -1 voor Amstelveen Heemraad. In de tweede helft kwam Hilversum echter sterk terug. De thuisploeg scoorde in de 63ste en 71ste minuut en kwam op een 2-1 voorsprong. Hilversum dat ook in de blessuretijd tweemaal doel trof, won uiteindelijk ruim met 4-1.

4C Eemnes – RODA '23 2-2 (1-2) Met een schitterende vrije trap van Groenen nam RODA '23 met 0-1 de leiding . Robin Visser vergrootte de voorsprong naar 0-2 maar nog voor rust werd het 1-2. In de 75ste minuut scoorde Eemnes de gelijkmaker, 2-2-. Dat werd ook de eindstand van de wedstrijd.

4C De Vecht – Ouderkerk 3-3 (1-0) In een spannende pot hebben De Vecht en Ouderkerk gelijk gespeeld. Het Lukte Ouderkerk om in de tweede helft een 3-0 achterstand goed te maken dankzij een zuivere hattrick van Roman Barlach, 3 – 3.

Andere uitslagen in 4C: Weesp – RKAVIC 0-4; Amsterdam FC – Sporting Martinus 4-0.

ZONDAGVOETBAL

2B RODA '23 – Elinkwijk 2-2 (1-0) De wedstrijd kende een vroegtijdig einde bij de stand 2-2 omdat Elinkwijk, dat 4 rode kaarten moest incasseren en met 7 man verder moest, weigerde om verder te spelen. In de eerste helft kwam RODA op 1-0 door een doelpunt van Ogenio Rinaigel. In de tweede helft kwam Elinkwijk eerst op gelijk hoogte en daarna met tien man spelend op 1-2 voorsprong. Martijn Guitink maakte vervolgens gelijk, 2-2. Na opnieuw een rode kaart weigerde Elinkwijk om verder te voetballen.

3C Alliance ´22 – Sporting Martinus 2-1 (1-0) Sporting Martinus moest in eigen huis de punten laten aan Alliance. De bezoekers waren zeker niet beter dan de Martianen maar scoorden wel met als gevolg een ruststand van 1-0. Vrij snel in de tweede helft vergrootte Alliance'22 de score naar 2-0. Met nog een kwartier te spelen verkleinde Niek Koning de achterstand naar 2-1 maar ondanks een overwicht kon de achterstand niet meer worden weggewerkt.

3C VSV – Ouderkerk 2-1 (1-0) Ouderkerk heeft het niet kunnen bolwerken tegen VSV. Die ploeg kwam al in de eerste helft op 0-1 voorsprong. Die werd in de tweede helft vergroot naar 0-2. Via Laurens van Beek die 1 – 2 scoorde werd het nog even spannend. Maar VSV gaf niets meer weg.

NFC was vrij in 4D maar maakte wel bekend dat het contract van trainer Wessel Colijn is verlengd.

5C Badhoevedorp – Nautilus 4 - 1