BBA-oprichter Linda Roos en de aanstaande fractievoorzitter Pieter Monkelbaan.
BBA-oprichter Linda Roos en de aanstaande fractievoorzitter Pieter Monkelbaan. BBA

BBA schenkt Amstelveen bij 30-jarig bestaan walnotenbos met 30 bomen

31 januari 2023 om 16:10 Politiek

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) bestaat dit jaar 30 jaar. De lokale politieke partij viert dit met de schenking van een walnotenbos, een cadeau waar alle Amstelveners volgens BBA gebruik van kunnen maken. Voor ieder jaar dat de partij bestaat wordt één boom aangeboden. De dertig bomen worden op 15 februari aangeleverd en geplant. Dat gebeurt bij de parkeerterreinen van Golfclub Amstelland. ‘Gemakkelijk bereikbaar voor iedereen,’ aldus de partij. 

BBA had al een groepje gevormd om zich te buigen over de viering van het 30- jarig bestaan rondom de oprichtingsdatum van 28 mei 1993. Het planten van de bomen vindt nu echter al enkele maanden eerder plaats omdat de bomen uiterlijk in het vroege voorjaar in de grond moeten staan.

In de jubileumcommissie had het bestuur drie kopstukken uit het verleden opgenomen: BBA-oprichter Linda Roos, oud-wethouder John Levie en voormalig raadslid Ruud Oord. “Ik weet niet meer hoe ik er op kwam, maar ineens spraken we over bomen en toen viel het idee voor een walnotenbos,” vertelt Linda Roos. “Iedereen was enthousiast. Ik zag onmiddellijk de relatie met de uitgangspunten van BBA over groen, heemparken, welzijn en dit bos. We hebben wel eens eerder gezegd, dat iedere woning in Amstelveen moet zicht hebben op een stukje groen. Bovendien met zo’n walnotenbos kan je van alles mee doen. Jaarlijks de noten plukken, de bomen een naam geven enzovoorts.” 

Het bestuur ging op zoek naar een stukje grond. De gemeente vond het moeilijk om dit samen uit te voeren en grond beschikbaar te stellen. waarna het bestuur de benodigde ruimte bij particulieren ging zoeken. Een daarvan was de familie Loogman, eigenaar en exploitant van de Golfbaan in de Middenpolder. Tineke Loogman was direct enthousiast. Haar eigen plannen om bomen te planten nog niet waren uitgevoerd als gevolg van andere prioriteiten. In overleg met het bestuur van BBA kwam de ruimte bij de parkeerterreinen als beste plaats uit de bus.

De aanstaande BBA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan is enthousiast over de plannen. Hij gaat binnenkort de vertrekkende Ruud Kootker opvolgen. “Een fantastisch idee, hartstikke leuk en origineel. Een geweldige manier om Amstelveen nog groener te maken. Dit zijn de initiatieven waarvoor BBA is opgericht. Hier kunnen we nog jarenlang leuke dingen mee organiseren.”

De te leveren bomen zijn van verschillende leeftijd; zowel oudere als heel jonge bomen. Hierdoor zal een aantal bomen al snel een vrucht dragen, terwijl er in de loop van de jaren aan steeds meer bomen walnoten gaan groeien. Het tijdstip van planten op woensdag 15 februari hangt af van de aflevering. Leden en andere geïnteresseerden worden hier een paar uur van te voren over geïnformeerd via e-mail, whatsapp en social media. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via info@burgerbelangen-amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie