De VVD-wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat in de raadzaal.
De VVD-wethouders Adam Elzakalai en Herbert Raat in de raadzaal. VVD Amstelveen

VVD: ‘Alle kernpunten verkiezingsprogramma opgenomen in coalitieakkoord’

1 juli 2022 om 10:59 Politiek

AMSTELVEEN De Amstelveense VVD is zeer tevreden met het nieuwe coalitieakkoord. De kernpunten van het VVD-verkiezingsprogramma zijn namelijk allemaal terug te vinden in het akkoord dat gesloten is samen met D66, PvdA en Goed voor Amstelveen.  ”We zijn zeer tevreden met het resultaat,” aldus Herbert Raat (voormalig lijsttrekker en huidig wethouder). ‘En niet alleen dat, ook de manier waarop dit akkoord tot stand gekomen is, verdient wat ons betreft echt een lintje.”

De volledige fracties van de vier deelnemende partijen hebben meegeschreven aan dit akkoord en daarom wordt het door iedereen gedragen. “De sfeer was echt goed, en we hebben het akkoord met opzet niet volledig dichtgetimmerd zodat ervoor zowel coalitie als oppositie voldoen ruimte blijft voor nieuwe initiatieven,” aldus Raat

NIET  HOGER DAN 5 LAGEN De VVD is blij dat er een grens aan de groei van Amstelveen is gesteld. Het getal 110.000 inwoners staat nadrukkelijk vermeld in het akkoord. ‘Daarbij zijn we heel tevreden met de gemaakte afspraak dat we binnenwijks niet meer hoger dan 5 lagen gaan bouwen en dat bijvoorbeeld de geplande nieuwbouw aan de Bovenkerkerweg beperkt wordt in hoogte en bouwvolume,’ aldus de VVD.

SOCIALE KOOP In nieuwe bouwprogramma’s wordt volgens de VVD de nadruk gelegd op koop boven huur, en koop zal dan ook 60 procent van die plannen innemen. Daarbij is in elk segment sociale koop in de vorm van bijvoorbeeld een premie-A constructie, wat de VVD betreft ook een prima optie. 

AANPAK STADSHART De VVD is ook ingenomen met de investeringen in sport. ‘Corona heeft geleerd dat een gezonde levensstijl en een fit lichaam de beste bescherming bieden tegen echt ziek worden. Voorkomen is beter dan genezen en daarom zetten we volop in het uitbreiden van de sportmogelijkheden.’ Verder is er ook de komende periode (2022-2026) weer veel aandacht voor cultuur en de aanpak van het stadshart. “Dat moet namelijk een groene en bruisende plek worden waar inwoners uit Amstelveen en omstreken graag naar toe gaan om te winkelen en uit te gaan,’ aldus de VVD.

SCHIPHOL De afgelopen jaren heeft de Amstelveense VVD veel aandacht gegeven aan, en gevraagd voor het beperken van de overlast door Schiphol. ‘We hebben daar eindelijk een luisterend oor gevonden in De Haag. De aanhouder wint. Ook op dit punt is de komst van VVD collega wethouder Adam Elzakalai, met een ruime ervaring op het gebied van het Schiphol dossier, zeer positief,´ stelt de VVD.

STADSPARK Veiligheid blijft ook de komende jaren neen doorlopend aandachtspunt. Wat de VVD betreft is dat cruciaal voor een prettige leefomgeving. Ook met het toevoegen van meer groen, waarbij een stadspark in Amstelveen-Zuid nu ook integraal onderdeel van het plangebied is geworden, draagt daar volgens de VVD aan bij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie