Scène uit 'Assepoester de Musical'.
Scène uit 'Assepoester de Musical'. Levin de Boer

Jeugdtheater in de kerstvakantie in Schouwburg Amstelveen

13 december 2022 om 07:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft in de kerstvakantie twee jeugdtheatervoorstellingen op het programma staan. Op vrijdag 30 december brengt Checkpoint Theater twee maal een show met spectaculaire tests in het theater. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Op woensdagmiddag 4 januari is ‘Assepoester de Musical’ te zien. Deze theaterbewerking van het bekende sprookje is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Checkpoint Theater brengt op vrijdag 30 december om 16.00 en 19.30 uur in Schouwburg Amstelveen een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Voor iedereen zijn er veiligheidsbrillen en gehoorbeschermers. Het publiek kan op het toneel meedoen met verschillende tests, meespelen met jongens tegen de meiden en wegduiken voor het friet-schiet kanon. Verder kunnen bezoekers zich erover verwonder hoe je zelf met stofzuigers een muur kan beklimmen, laserstralen ontwijken bij het ontsnappingsspel, beleven hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en nog veel meer. 

SPROOKJE ‘Assepoester de Musical’ naar het wereldberoemde sprookje is op woensdag 4 januari om 16.00 uur te zien in Schouwburg Amstelveen. Assepoester is een lief meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder. In huis moet zij al het werk doen en er wordt nooit eens aardig tegen haar gedaan. Aan het hof besluit prins Victorian een bal te houden om het meisje van zijn dromen te vinden. Alle dames uit het dorp worden uitgenodigd, maar de stiefmoeder verbiedt Assepoester om te gaan. Dan verschijnt er plots een goede fee die de vodden waarin Assepoester loopt, verandert in een prachtige jurk en haar glazen muiltjes geeft. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Klokslag twaalf uur wordt de betovering verbroken en wordt alles weer zoals het was. Lukt het Assepoester om voor twaalf uur het hart van de prins te veroveren? De voorstelling wordt omlijst met een verkleedwedstrijd en een ‘Meet & Greet’ na afloop. Meer info: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie