Rachel Rumai Diaz.
Rachel Rumai Diaz. Selwyn de Wind

Literair café met Rachel Rumai Diaz rond tentoonstelling Kosmogonie in Cobra Museum

24 december 2022 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN Het Cobra Museum houdt op donderdag 5 januari in samenwerking met Bibliotheek Amstelland en de Boekhandel Venstra een Literair Café rond de tentoonstelling ‘Kosmogonie’ met Afrikaanse kunst. Bezoekers kunnen eerst de expositie in het museum bezoeken. Aansluitend vindt een een optreden plaats van spoken word artiest Rachel Rumai Diaz. Het optreden zet zich voort in de bibliotheek, waarna zij in gesprek gaat over haar werk en ervaringen.

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter en performance artist. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Mede door haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze een interesse in projecten rondom onder meer transculturele kunst. Ook heeft zij een bijdrage geleverd aan het boek ‘Afrolit’: een unieke verzameling teksten waarin de kracht van zwarte letteren van elke pagina spat. Het boek is tijdens de avond verkrijgbaar. In 2020 is zij uitgeroepen door NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België.

In de tentoonstelling ‘Kosmogonie’ is voor het eerst in Nederland de Zinsou collectie uit Benin te zien. Met een selectie van ruim 130 kunstwerken (sculpturen, foto’s, schilderijen en installaties) is de eerste etage van het museum gevuld met kunst van 37 kunstenaars van verschillende generaties uit het Afrikaanse continent en Frankrijk. 

Het programma begint op 5 januari om 19.00 uur. Tot 19.50 uur is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken in het Cobra Museum. Om 19.50 uur begint het optreden van Rachel Rumai Diaz in het museum. Om 20.10 uur wordt het optreden voortgezet in de bibliotheek met aansluitend een interview met haar. Het programma duurt tot 20.45 uur.

De toegang bedraagt 15 euro, inclusief museumbezoek. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van het Cobra Museum: www.cobra-museum.nl en via de website van Bibliotheek Amstelland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie