Afbeelding
Pixabay

Sportief begin van Tweede Kerstdag met Amstelveense Kerstloop

19 december 2022 om 16:00 Overig

AMSTELVEEN Na twee jaren afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kan de Amstelveense Kerstloop dit jaar weer van start gaan. De 26ste kerstloop wordt gehouden op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) met start en finish in Bovenkerk. Het sportieve evenement wordt als vanouds georganiseerd door de verenigingen AV Startbaan en RODA Conditie. Ook dit jaar verleent de gemeente weer medewerking om de loop zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

De opzet van de Kerstloop is al 26 jaar vrijwel gelijk gebleven. Er kan gekozen worden uit drie routes door het Amsterdamse Bos: een korte van 2,5 kilometer, een middellange route van 5 kilometer en een lange route van 10 kilometer. De start en finish zijn in de Vierlingsbeeklaan. De eerste start is om 11.00 uur.

Op de dag zelf kunnen deelnemers zich nog inschrijven in het clubgebouw van RODA’23 aan de Noorddammerweg. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex, waar ook omgekleed en gedoucht kan worden. 

De loop, die al bijna tot de klassiekers gerekend mag worden, is een samenwerking van twee Amstelveense sportverenigingen. Een stoet van vrijwilligers in het dorp Bovenkerk en in het bos zorgen ervoor, dat de deelnemers goed begeleid worden.

De organisatie is gestroomlijnd door dekomst van nieuwe elektronische registratie. Deelnemers ontvangen een startnummer, waarin een chip verwerkt is, dat zorgt voor snelle, betrouwbare tijdmeting. Het systeem kon worden ingevoerd dankzij de nieuwe hoofdsponsor, schoonmaakbedrijf ASKO. Daarnaast sponsoren weer tal van bekende Amstelveense bedrijven het hardloopevenement.

Om grote drukte te voorkomen wordt deelnemers gevraagd om zich vooraf in te schrijven. Dat is volgens de organisatie makkelijk en goedkoper. Voorinschrijven kan tot 20 december. Voor meer informatie: kerstloopamstelveen.nl/2022/ 

Inschrijven op de dag zelf kan in het clubgebouw van RODA’23. Er kan alleen met gepast geld betaald worden of een QR-code scan op de mobiele telefoon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie