Een eerder gedumpte kat die opgevangen werd door de Dierenambulance.
Een eerder gedumpte kat die opgevangen werd door de Dierenambulance. Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland

Goed voor Amstelveen pleit voor terugkeer van dierenpolitie in Amstelveen

8 november 2022 om 09:07 Overig

AMSTELVEEN Goed voor Amstelveen (GvA) pleit voor de terugkeer van de dierenpolitie in Amstelveen. Dit is volgens de lokale partij nodig, omdat Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland (waar ook Amstelveen onder valt) veelvuldig te maken heeft met incidenten waarbij dierenpolitie aanwezig zou moeten zijn. De partij gaat haar wens tijdens de komende raadsvergadering kenbaar maken door een motie in te dienen, waarmee om onderzoek wordt gevraagd naar het mogelijk maken van terugkeer van de dierenpolitie. Ook wil GvA een raadsgesprek organiseren waar mensen met expertise op gebed van dierenwelzijn informatie aan de gemeenteraad kunnen geven.

Volgens GvA is er in de regio De Ronde Venen/Amstelland sprake van een toenemend aantal incidenten waarbij zowel (huis)dier-eigenaren als dieren betrokken zijn. Daarbij is soms zelfs ook uithuisplaatsing van dieren om die te kunnen beschermen nodig. Ook bij bijtincidenten en conflicten tussen diereigenaren is het volgens GvA nodig dat politie in actie kan komen. Die politie-medewerkers moeten dan wel kennis en ervaring hebben op gebied van het gedrag van dieren.

Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland pleiten er al langer voor om in de gemeenten Stichtse Vecht. Met de motie in de raadsvergadering van 9 november gaat Goed voor Amstelveen naar een onderzoek naar de mogelijkheden vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie