Het betreffende wapen dat de politie in beslag nam bij de aanhouding.
Het betreffende wapen dat de politie in beslag nam bij de aanhouding. Politie

Politie houdt man met nepwapen aan na melding mogelijke woningoverval

24 september 2022 om 22:15 Overig

AMSTELVEEN De politie heeft vanmiddag een man aangehouden in een woning aan de Camera Obscuralaan in Amstelveen na een melding van een vuurwapen en een mogelijke woningoverval. Nadat agenten de woning betraden, bleek dat de vork toch iets anders in de steel zat.

De politie kreeg vanmiddag de melding binnen over een gewapende man die een woning in de Camera Obscuralaan was ingegaan. Daarbij ontstond het vermoeden dat er spraken was van een woningoverval, zo meldt de politie in een Facebookbericht. “Een ernstige zaak, zeker omdat er door de melder gesproken werd over een vuurwapen.”

Het bleek uiteindelijk om een nepwapen te gaan en de man hoorde thuis in de woning. Toch is de man aangehouden, omdat het nepwapen niet van echt te onderscheiden was. 

ZEKERE VOOR HET ONZEKERE De politie waarschuwt regelmatig dat veel van die nepwapens net echt zijn en agenten dan het zekere voor het onzekere nemen. “Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen dan logischerwijs de politie. Agenten zien ook het verschil niet en nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen”, zo legt de politie op Facebook uit. “Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt?”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie