Op steeds meer plekken in Amstelveen is betaald parkeren ingevoerd.
Op steeds meer plekken in Amstelveen is betaald parkeren ingevoerd. René de Leeuw

Parkeervergunningen voor politie en onderwijs moeten Amstelveen aantrekkelijker maken als werkplek

25 augustus 2022 om 17:28 Overig

AMSTELVEEN Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de financiële compensatie voor parkeervergunningen voor het onderwijs en de politie met vier jaar te verlengen tot 2026. Door deze financiële tegemoetkoming kan Amstelveen voor deze sectoren aantrekkelijker worden als werkplek. Daarmee hoopt het college bij te kunnen dragen aan het verkleinen van het personeelstekort.

In het onderwijs en bij de politie is al lange tijd sprake van een personeelstekort. Het vergoeden van een bepaald aantal parkeervergunningen kan onderwijzers en politieagenten ertoe verleiden om een baan in Amstelveen te kiezen. Daarnaast houden de werkgevers meer financiële middelen over om personeel aan te nemen.

“Wij willen op deze manier een steentje bijdragen aan het creëren van een aantrekkelijk arbeidsklimaat voor onderwijzend personeel en politie”, zegt wethouder Herbert Raat (parkeren). “Beide beroepsgroepen dienen een groot maatschappelijk doel; het onderwijzen van toekomstige generaties en het waarborgen van onze veiligheid. Met de financiële tegemoetkoming voor parkeervergunningen willen we ervoor zorgen dat Amstelveen aantrekkelijk is voor deze essentiële beroepsgroepen. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt komt veel personeel van buiten de gemeentegrenzen. Natuurlijk hebben we het liefst dat werknemers met de fiets of het openbaar vervoer komen, maar dat is niet altijd mogelijk.”

Het gaat op dit moment om 215 parkeervergunningen ter waarde van 25.800 euro. Daarvan zijn er 51 voor de politie, 127 voor de onderwijsinstellingen en 37 voor aan het onderwijs gelieerde instellingen. Voor de onderwijs gelieerde instellingen geldt dat zij een aanvulling moeten zijn op de pedagogische benadering van het primair onderwijs, zoals kinderopvangcentra zonder winstoogmerk. De instellingen die in aanmerking komen voor financiële tegemoetkoming worden hierover geïnformeerd door de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie