De politie onderzoek een automatisch vuurwapen die mogelijk gebruikt is bij de overval.
De politie onderzoek een automatisch vuurwapen die mogelijk gebruikt is bij de overval. VLN Nieuws

Twee verdachten opgepakt na overval op optiek aan Van der Hooplaan in Amstelveen

14 maart 2024 om 12:09 Misdaad

AMSTELVEEN Twee mannen van tussen de 20 en 30 jaar hebben vanmorgen rond 11.00 uur een overval gepleegd op een optiek aan de Van der Hooplaan. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden. Hun auto werd in Purmerend halt gehouden nadat een snelwegcamera het kenteken van de vluchtauto had geregistreerd, zo meldt NH Nieuws. Dat kenteken was door getuigen aan de politie doorgegeven.

De optiek die overvallen werd is sinds kort gevestigd in de winkelstraat. De twee mannen bedreigden het personeel en klanten met vuurwapens. De mannen zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met een buit aan brillen.

Bij de zoektocht naar de daders werd onder meer een politiehelikopter ingezet die enige tijd boven de wijk Keizer Karelpark vloog. De waren in noordelijke richting gevlucht. Politie en marechaussee gingen op zoek naar de verdachten, die uiteindelijk bij Purmerend werden aangetroffen. Ook onderzocht de recherche een automatisch vuurwapen dat vermoedelijk bij de overval gebruikt is.

Via Burgernet deed de politie na de overval een oproep om in de omgeving Van der Hooplaan uit te kijken naar de twee verdachten. Het ging om mannen van tussen de 20 jaar en 30 jaar oud met een donkergetinte huidskleur. De politie waarschuwde deze twee personen niet zelf te benaderen, omdat ze vermoedelijk bewapend zijn. De verdachten droegen een zwarte jas met capuchon en een donkere broek en hadden een Aldi-tas bij zich.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie