De opbrengst van de actie komt ten goede aan een project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.
De opbrengst van de actie komt ten goede aan een project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd. Adriaan Backer

Inzameling Sam’s Kledingactie voor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië

22 april 2023 om 08:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Sam’s Kledingactie zamelt op zaterdag 29 april in Amstelveen en Buitenveldert kleding in bij diverse kerken. De opbrengst komt ten goede aan een project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone in Ethiopië worden verbeterd.

Kleding inleveren kan op 29 april van 9.30 tot 12.00 uur in Amstelveen bij de Paaskerk (Augustinuspark 1), de Titus Brandsmaparochie (Westelijk Halfrond 1a), de Kruiskerk (Van der Veerelaan 30a), en bij de Urbanuskerk (Noorddammerlaan 126). In Buitenveldert kan dat bij de Augustinuskerk (Amstelveenseweg 965 en de Pelgrimskerk (ingang Backershagen, Van Boshuizenstraat 560). Vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zijn aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Naast kleding en schoenen kunnen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken ingeleverd worden. De organisatie vraagt wel om dat separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak te doen. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

De opbrengt van de inzameling is bestemd oor betere moeder- en kindzorg in Ethiopië. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend.  Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben wel al gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en veel inwoners kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar. De kledingdonaties kunnen zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.

Voor meer informatie: www.samskledingactie.nl


Groeimonitoring met weegschaal. - Foto: Cordaid

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie