Afbeelding
Monique Sons/BDU

Inzameling Douwe Egberts waardepunten door Lions van start

29 november 2022 om 10:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Lions van de Lionsclub Amstelveen Mingle gaan voor de tiende keer Douwe Egberts waardepunten verzamelen en verzilveren in ruil voor de D.E. koffiepakken. Vooruitlopend op de kerstdagen hopen de Lions het verzamelde aantal Douwe Egberts-punten van vorig jaar te overtreffen. Met ondersteuning van de Amstelveners werden toen 535 pakken Douwe Egberts koffie aan de Amstelveense Voedselbank gedoneerd, dit jaar wordt gestreefd naar minstens 750 Douwe Egberts koffiepakken voor de Voedselbank. 

INZAMELDOZEN In de komende weken kunnen D.E. waardepunten worden ingeleverd in de verzameldozen, die duidelijk zichtbaar zijn opgesteld bij de supermarkten Vomar in Westwijk, Jumbo - Buitenveldertselaan, AH Van der Linden - Amsterdamseweg, AH Kostverlorenhof, AH Middenhoven, AH Stadshart en permanent bij boekhandel Venstra in het Stadshart. Dit is een jaarlijkse landelijke actie. In heel Nederland hebben ruim 100 Lionsclubs en 60 Voedselbanken vorig jaar aan deze actie meegedaan en zijn er maar liefst 99 miljoen D.E. waardepunten ingezameld. 

Douwe Egberts heeft, traditiegetrouw, de schenking met 20% verhoogd en zo werden er 204.000 pakken D.E Aroma Rood koffie aan de Voedselbank geschonken. ‘Door mee te doen aan de actie kunnen ook in Amstelveen vele mensen, die gebruik moeten maken van de Voedselbank, de komende donkere dagen genieten van een warm aromatisch kopje D.E. koffie’, melden de Lions. 

STICHTING FIGHT FOR SIGHT En wie nog oude muntjes of buitenlands geld over heeft, kan dat in diezelfde verzameldozen deponeren. Het geld gaat naar de Lions Stichting Fight for Sight die er eenvoudige staaroperaties in derde wereldlanden mee financiert. Maar liefst 91 miljoen kinderen lijden aan gezichtsverlies, omdat ze geen toegang hebben tot oogzorg, terwijl negentig procent van de oogproblemen in die landen te verhelpen zijn. 

Kijk voor meer informatie op de website www.vreemdenoudgeld.nl of neem contact op met Anke Eweg van de Lions-Mingle op 06-53 790 795.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie