Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Amstelveen verhoogt bijdrage voor sport- en cultuurdeelname jongeren minima

17 november 2022 om 10:49 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Amstelveense minimagezinnen krijgen vanaf 1 januari 2023 een hogere vergoeding zodat hun kinderen mee kunnen doen met sport of culturele activiteiten. “We verhogen het bedrag van 250 naar 375 euro,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen).

“We zagen dat de oude vergoeding niet meer toereikend was. Door het bedrag te verhogen komt er meer ruimte voor jongeren om te kiezen,” zegt Van Ballegooijen. Met de verhoging geeft het college van B en W uitvoering aan een motie uit de gemeenteraad.

NOODZAKELIJKE REISKOSTEN De gemeente verruimt tevens de vergoeding voor zogenoemde ‘onvermijdelijke bijzondere noodzakelijke reiskosten’ voor jongeren. Het gaat om noodzakelijk familiebezoek, zoals een omgangsregeling in een pleeggezinsituatie, of om leerlingen die op school zitten buiten de gemeentegrens. Aanvankelijk vergoedde de gemeente de eerste twee reiszones niet. “Maar voor Amstelveners met een krap budget was de regeling niet voldoende”, zegt Van Ballegooijen. “Daarom vergoeden we nu de volledige kosten voor de reis naar school en noodzakelijk familiebezoek. Dat vermindert geldstress in het huishouden.” Reiskosten die worden gemaakt vanwege een medische behandeling werden al volledig vergoed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie