Bezoekers konden ontdekken wat hun vrijwilligerstalent was.
Bezoekers konden ontdekken wat hun vrijwilligerstalent was. Amstelveenvoorelkaar

Amstelveenvoorelkaar biedt inspiratie voor vrijwilligerswerk

1 april 2019 om 12:12 lokaal

AMSTELVEEN Meer dan 150 mensen waren donderdagavond aanwezig bij de eerste editie van ´Meet-up´ van Amstelveenvoorelkaar in de voormalige Annakerk om erachter te komen wat hun vrijwilligerstalent was. Meer dan dertig lokale vrijwilligersorganisaties waren aanwezig, en vertelden over de diverse vrijwilligersvacatures die vervuld kunnen worden.

Wethouder Marijn van Ballegooien (Welzijn) opende de avond en hief het glas op de vrijwilligers en organisaties.

Op het podium werd daarna Rachel van de Pol geïnterviewd over haar boek ´Het hedendaagse Heldenboek´. Ze deelde haar ervaringen om een jaar lang elke dag een goede daad te doen; van ramen lappen voor de buren tot fietsles geven aan migrantenvrouwen.

"De verhalen van al die verschillende mensen hebben me geïnspireerd en ook zeker mijn leven veranderd, ik maak nu andere keuzes en kijk bewuster om me heen. Ik probeer vaker echt contact te maken met mensen en te zien dat als ik iemand help, ik een verschil kan maken," aldus Rachel van de Pol.

TEST Tijdens het programma konden bezoekers een test doen om erachter te komen met welk talent zij iemand kunnen helpen. Of zij nu echt met iedereen kunnen kletsen, twee rechterhanden hebben of sportief zijn, er is volgens Amstelveenvoorelkaar altijd iemand die precies wacht op wat zij te bieden hebben! ´Iets goeds doen voor een ander wordt makkelijk. Want als je iets doet vanuit je talent, dan gaat het vanzelf,´ aldus de organisatie. Iedereen kan zelf de test doen op www.amstelveenvoorelkaar.nl/talent.

Tijdens de Meet Meet-up koppelde matchmaker Frédérique Arnold vervolgens de bezoekers aan de hand van hun vrijwilligerstalent aan de aanwezige organisaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie