7P9K8417

7P9K8496

7P9K8500

Amstelveen

Amstelveen heeft ook zijn thuiswedstrijd tegen Castricum niet weten te winnen. Met rust stond het nog 1-0, door een goal van Kevin Lesmeister, na rust ging het hard. Binnen 8 minuten stond Castricum op 1-2 en zeven minuten later stond het alweer weer 3-2. De snoeiharde kopbal van Roy van Soest bracht de ploegen weer op gelijke hoogte en daar bleef het uiteindelijk blij. Voor Castricum voelde het als puntwinst, bij Amstelveen als twee punten verlies.

Amstelveen begon al onrustig aan de wedstrijd. Aanvoerder en spelmaker Maarten Zwaan bleef ziek in bed en de revelatie van de laatste weken , Sven Boelsma, moest op het laatste moment afhaken door een blessure aan zijn been. Neem daar de afwezigheid bij van Alex Sacca, Peter Post en Perry Schoenaker en de moeizame situatie bij Amstelveen is belicht. Toch was het Amstelveen die het heft in handen nam. Na een kwartier de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen toen een inzet van Robin Oussoren met de hand werd gekeerd en de goed leidende scheidsrechter Bos kon niet anders doen dat de bal op 11 meter leggen. Joost Heij kwam achter de bal, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Danny Burger. Na een half uur spelen moest Furgel Fabies eraf met een blessure en zijn vervanger, Kevin Lesmeister, maakte na 3 seizoenen weer zijn rentree. Uit de corner van Tim Steij kam de bal zo voor zijn voeten en met het eerste balcontact bracht hij Amstelveen op de verdiende 1-0 voorsprong. Een paar minuten later kwam Amstelveen goed weg als Stephen Zeilstra een corner snoeihard op de paal kopt. Met 1-0 gingen de ploegen de rust in,

Na rust was het geen moment vervelen. Het spel golfde van goal tot goal. In de 5e minuut van de 2e helft was er een actie waarbij de bal of de speler werd geraakt. Scheidsrechter Bos zag het als een overtreding en nu lag de bal bij Castricum op de stip. Sebastiaan Weber deed het beter dan Joost Heij en schoot Castricum op gelijke hoogte. Vier minuten later weer een scrimmage uit een corner en nu stuiterde de bal zo voor de voeten van Sebastiaan Weber en die deed wat hij moest doen. Castricum stond op een 1-2 voorsprong. Vanaf dat moment was het Amstelveen die op weg ging naar de gelijkmaker. Binnen 5 minuten lag die er ook. Tim Steij krulde de corner de 16 in en Robin Oussoren kopte de bal zo in de verre hoe. Twee minuten later hield Dennis Spitteler het overzicht en stuurde Jair Cruden weg. Ondanks de druk van Castricum bleef hij koel en scoorde in de korte hoek de 3-2. Een kwartier voor tijd was het weer gelijk. De boomlange Roy van Soest kreeg even wat ruimte en met een verwoestende kopbal liet hij Dirk Roelofsen kansloos en bracht de beide teams weer op gelijke hoogte. Beide stonden toen nog met 10 man op het veld want zowel Ernst Buijnsters (Castricum) als Dennis Spitteler (Amstelveen) waren met 2x geel van het veld gestuurd. Maarten van Duivenvoorde had Castricum nog de overwinning brengen an de ene kant en Joost Heij had iets meer geluk moeten hebben met zijn inzet aan de andere kant om Amstelveen de overwinning te geven. Na 5 minuten blessuretijd hield scheidsrechter Bos het voor gezien en floot voor het laatst.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto's: Hans van Beek