Historische foto's van het Stadshart en de aanleg van de A9 zijn tot 1 augustus te zien in Amstelveen InZicht.
Historische foto's van het Stadshart en de aanleg van de A9 zijn tot 1 augustus te zien in Amstelveen InZicht. Gemeente Amstelveen

Expositie van historische foto’s van Stadshart en aanleg A9

1 juli 2022 om 11:45 Historie

AMSTELVEEN In belevingscentrum Amstelveen InZicht in het Stadshart is vanaf heden een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.

“We kennen Amstelveen InZicht als centrum waar je kunt zien hoe Amstelveen er in de toekomst uit gaat zien. Maar met deze historische tentoonstelling laten we ook zien dat we het verleden niet vergeten. En dat er ook elementen zijn die in al die tijd zijn gebleven. De echte iconen zoals de Annakerk en het Oude Dorp, maar ook het Zwijntje,” aldus wethouder Herbert Raat.

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.

De tentoonstelling duurt tot 1 augustus. De fototentoonstelling is zorgvuldig samengesteld door medewerkers van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. 

De afgelopen jaren is veel gedaan om zoveel mogelijk gemeentelijk historisch materiaal te digitaliseren. Het resultaat hiervan is te vinden op beeldbank.amstelveen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie