Afbeelding
Cobra Museum

Salsa dansen en Marokkaanse koekjes op open dag Cobra Museum voor Amstelveners

30 juni 2022 om 15:05 Evenementen

AMSTELVEEN Het Cobra Museum houdt vrijdag 1 juli van 10.00 tot 17.00 uur een open dag voor alle inwoners van Amstelveen. Op deze dag is het museum gratis toegankelijk voor alle Amstelveners (op vertoon van bewijs dat je woonachtig bent in Amstelveen, bijvoorbeeld post of rijbewijs). Daarnaast zijn er allerlei gratis activiteiten.

Momenteel zijn de volgende tentoonstellingen te zien:
Het Andere Verhaal, Kunst uit het Marokkaans Modernisme: Voor het eerst in Nederland worden meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar gebracht om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu.

De tentoonstelling ‘Cobra en Noord-Afrika’ toont werk uit de museumcollectie van de kunstenaars uit de Cobra-beweging die via reizen of op andere manieren in contact komen met de kunst en, cultuur en bevolking van Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Algerije en Tunesië.

In de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen - de gemeentelijke kunstcollectie’ zijn de kunstschatten van de gemeente Amstelveen te zien in zowel het Cobra Museum als in Museum JAN. De afgelopen zeventig jaar heeft de gemeente een toonaangevende beeldende kunstcollectie opgebouwd. Deze veelzijdige collectie wordt nu voor het eerst gepresenteerd voor het publiek en is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Amstelveen. Deze tentoonstelling is te zien van 1 juli tot en met 25 september.

ACTIVITEITEN OPEN DAG 12.30 - 17.00 uur: gratis hand(en) met henna laten beschilderen door Leyla van Lelly’s Henna.

13.00-16.00 uur: Atelier Cobra. Maak eerst een rondje langs de inspirerende kunstwerken en ga daarna spelen met kleuren en materialen, ontdekken en verwonderen zoals de Cobra kunstenaars. Voor kinderen en volwassenen.

13.00-17.00 uur: Kinderen worden gratis geschminkt.

Om 14.00 uur en 15.00 uur beginnen instaprondleidingen langs Het Andere Verhaal. Deelnemers worden een half uur lang meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling Het Andere Verhaal.

14.00-16.00 uur: Gratis salsa danslessen door Cesar Salazar Perez op het plein voor het museum – voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Het museum trakteert bezoekers op deze feestelijke dag op Marokkaanse koekjes, helemaal in het thema van de tentoonstelling Het Andere Verhaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie