Heleen Klinkert Vadalkar, één van de twee eerste Klimaatburgemeesters.
Heleen Klinkert Vadalkar, één van de twee eerste Klimaatburgemeesters.

Gemeente Amstelveen zoekt nog een Klimaatburgemeester

1 september 2022 om 13:11 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Landelijk hebben zich al 110 Klimaatburgemeesters zich aangemeld voor de Nationale Klimaatweek 2022. Maar in gemeente Amstelveen zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een kandidaat. 

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vraagt in die week, net als tijdens de eerste editie in 2021, op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Maar ook laat het ministerie zien wat daarvoor nog nodig is. Zij zijn op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Vorig jaar tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Ook in de gemeente Amstelveen zoekt het ministerie zo’n ‘Klimaatburgemeester’. Naast Klimaatburgemeesters worden ook bedrijven en organisaties gezocht die zich aansluiten als Klimaatsupporter voor de NKW.

KLIMAATVERHAAL Wie Klimaatburgemeester wil worden, zet stappen om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door middel van een grote maatregel zijn of juist iets kleins. Bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken, je huis goed te isoleren, het eten van minder vlees en zuivel, korter of koud te douchen of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert een activiteit op 31 oktober (of andere dag tijdens de NKW) in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen. Ben jij de Klimaatburgemeester uit gemeente Amstelveen? Geef je dan snel op via: www.nkw2022.nl; daar kun je ook voorbeelden vinden van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters. Na jouw aanmelding zoeken we naar mogelijkheden om jouw klimaatverhaal via de (lokale) media te delen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in de eigen gemeente de klimaatdoelen te halen.

BEDRIJVEN GEZOCHT Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties - zogenaamde Klimaatsupporters - in Amstelveen en omgeving die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten en energie besparen, hoe beter het is voor ons allemaal. Helemaal nu onze energierekening is gestegen. Ook Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via www.nkw2022.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie