Afbeelding
George Henri Lantman/Museum V.d. Togt

Expositie werk Lantman: 'Edelsmid van A´damse School'

20 augustus 2018 om 07:30 Uit-cultuur/nieuws

AMSTELVEEN Museum Jan van der Togt wijdt van 24 augustus tot en met 7 oktober een tentoonstelling aan George Henri Lantman (1875 – 1933) onder de titel 'Edelsmid van de Amsterdamse School'. Lantman woonde en werkte van 1920 tot aan zijn overlijden in 1933 aan de Amsterdamseweg in Amstelveen, waar zijn vrouw de drogisterij 'De Groene Hagedis' runde.


De veelzijdige edelsmid en metaalkunstenaar Lantman behoorde tot de top van kunstenaars uit het tijdperk van de Nieuwe Kunst en Art Deco. Al in zijn eigen tijd werd hij door vakgenoten en kenners geroemd om zijn technische virtuositeit. Zijn werk is vertegenwoordigd in verschillende museale collecties als het Rijksmuseum Amsterdam en het Drents Museum Assen.

In Museum van der Togt worden fraai vormgegeven klokken, vazen, lampen, schalen en sieraden getoond uit de collecties van zijn kleindochter Joke Radius en haar man Adri Vermeer en het Drents Museum Assen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen.

Museum Jan van der Togt is gevestigd aan Dorpsstraat 50 en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang 10 euro (kinderen tot 12 jaar, en houders Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis). Meer info: www.jvdtogt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie