Afbeelding
..

CU: 'Controle hondenbelasting ouderwets'

9 juli 2018 om 08:22 lokaal

AMSTELVEEN Raadslid Bert de Pijper (ChristenUnie) vindt dat de controle van het hondenbezit in verband met het betalen van hondenbelasting in Amstelveen nogal ouderwets verloopt.

"De controleurs bellen aan en als er niet wordt opengedaan, dan kijken zij door de brievenbus of bijvoorbeeld een hondenriem zien en of er geur van honden kan worden waargenomen," merkte De Pijper op tijdens de een commissievergadering op 5 juli. "Dat is toch niet meer van deze tijd? Is het niet mogelijk om bijvoorbeeld chips in de honden te implanteren, zodat de controle veel gemakkelijker wordt?"

De Pijper was de wijze van controleren ter ore gekomen bij een bezoek aan de afdeling. "U zou ook de afdeling Bijstand eens moeten bezoeken," reageerde verantwoordelijk wethouder Herbert Raat. "In 2015 hebben we ervoor gekozen mensen in de bijstand deze controles te laten uitvoeren. Sommigen zijn daardoor aan een reguliere baan gekomen. In de praktijk wordt de deur soms open gedaan door heel jonge kinderen. Daardoor kregen we een veel breder beeld van wat zich in Amstelveen afspeelt dan alleen hoe het zit met de hondenbelasting. Daardoor is het een zeer succesvol project geworden." Raat loopt zelf ieder jaar een keer met de controleurs mee. De hondenbelasting levert de gemeente per jaar 232.500 euro op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie