Afbeelding
Politie.nl

Politiecontrole in Amstelveen: Russen op de bon voor rijden met spikes

19 januari 2022 om 17:30 Overig

AMSTELVEEN Politieteam Amstelveen hield vrijdag 7 januari alcoholcontroles op de Oranjebaan, Amsterdamseweg en de Sportlaan. De collega’s van  Politie Amsterdam Team Hoofdwegen hielpen daarbij.

Het eerste deel van de controle vond plaats op de Oranjebaan. De bijna 100 blaastesten en 1 drugstest die werden afgenomen waren allemaal negatief. Wel zijn er vier bekeuringen uitgeschreven: 3 voor het niet tonen van een rijbewijs en 1 voor het niet tonen van een rijschoolhouderspas.

Later op de avond werd het verkeer op de Amsterdamseweg gecontroleerd. Daar werden 212 blaastesten en 1 drugstest uitgevoerd. Bij drie bestuurders werd geconstateerd dat ze teveel alcohol gedronken hadden. De scores waren 560 ug/L, 495 ug/L en 400 ug/L. Het toegestane maximum voor een ervaren bestuurder is 220 ug/L en 95 ug/L voor een beginnend bestuurder. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt voor drie keer niet tonen van het rijbewijs en twee keer fietsen zonder fietsverlichting. Ook is er een bestuurder gecontroleerd die reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd vanwege openstaande bekeuringen. Hij moest direct 1.119 euro betalen om verder te mogen rijden.

De controle werd afgesloten op de Sportlaan. Daar werden 91 blaastesten uitgevoerd waarbij één bestuurder teveel blies: 275 ug/L. Wel is er proces-verbaal opgemaakt voor fietsen zonder fietsverlichting, niet handsfree bellen en rijden met ‘spikes’. Deze werden aangetroffen op een Russisch voertuig met toeristen. Aan hen is duidelijk gemaakt dat het rijden met spikes in Nederland echt niet nodig is. 

De politie gaat ook aankomend jaar extra aandacht besteden aan zichtbaarheid in de wijk om zo bij te kunnen dragen aan veilig verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie