Straten Bovenkerk worden racebaan

17 november 2021 om 19:22 Verkeer en vervoer Deel je nieuws

Bovenkerk, een rustige woonwijk van Amstelveen, waar ik al 33 jaar met veel plezier woon, is sinds kort compleet veranderd in een drukke wijk met gefrustreerde automobilisten, die hier niets te zoeken hebben behalve een snelle weg door puzzledorp Bovenkerk. De gemeente heeft besloten, zonder enig overleg met de bewoners, tot het veranderen van sommige straten tot eenrichting verkeer straten, waardoor zowel de eigen bewoners als de automobilisten volledig gefrustreerd raken.

Tegenwoordig word ik ‘s morgens om 7.30 uur al wakker van het langsrazend verkeer in de Sint Urbanusstraat, waar je nog in 2 richtingen kunt rijden. Zodra ik buiten kom later op de ochtend, spring ik ineens de rijweg op om aanstormende automobilisten de stuipen op het lijf te jagen: kinderen doen ditzelfde zonder op te letten, omdat ze een vriendje zien of achter een bal aan hollen. Waar we voorheen af en toe een auto hoorden, gebeurt dat nu de hele dag door. 

Dan komt zo’n automobilist of pakjesbezorger aan het eind van een stukje straat een bord tegen “Verboden in te rijden”. Mijn neus denkt hij/zij en rijdt gewoon door. Op de Vierlingsbeeklaan staan sinds enkele weken, maar deze week voor het laatst, aardige mannen van 6 uur ‘smorgens tot 6 uur ‘s avonds in de kou bij een viertal piloontjes om te benadrukken dat er eenrichting verkeer is. Wat die arme mannen niet allemaal naar hun hoofd geslingerd krijgen is niet te geloven. De inwoners van de flats aan de andere kant van de Noorddammerweg vinden dat zij recht hebben op een doorgaande weg.

Af en toe komt er een handhaver langs, na 5 minuten is die weer weg en het racen en doorrijden gaat gewoon verder. “Over 3 maanden komt er een evaluatie,” zei de heer Gilissen van de gemeente mij. Ondertussen heeft iedereen in onze rustige buurt genoeg van de a-sociale rijstijl van automobilisten die hier niets te zoeken hebben.

Ik heb aan de heer Gilissen voorgesteld in ieder een bordje met de tekst “Alleen bestemmingsverkeer” te hangen aan het begin van de Legmeerdijk en de Noorddammerlaan, duidelijk onder het bord 30 km per uur. Dan heb je ook een stok om mee te slaan en kan handhaving of wijkagent zich nog behoorlijk verrijken met het uitdelen van boetes. Want dat is het enige middel, dat effect heeft: flinke geldboetes. Dan heeft de politie ook geld voor een leuke Kerst dit jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie