Michael Dijkstra
Michael Dijkstra Dora Barens

Schermer Michael Dijkstra wint zilver op Europees U17 toernooi

1 november 2021 om 18:11 Sport Deel je nieuws

Michael Dijkstra, Nederlands Kampioen U17, heeft zilver gewonnen bij het U17 floret toernooi in Esslingen Duitsland. 14 Europese landen waren vertegenwoordigd bij dit zeer sterk bezette floret toernooi, met ruim 150 deelnemers.

Michael schermde een “gouden” poule door alle partijen te winnen. Hierdoor stond hij 8e het tableau voor de eliminaties en had hij vrijstelling voor de eerste eliminatie ronde. Michael won zijn eerste eliminaties bij de T64 oppermachtig met 15-5 en bij de T32 met 15-7. Bij de T16 heeft hij zijn Poolse tegenstander verslagen met 15-5.

De kwartfinale werd spannend, maar Michael hield zijn hoofd koel en maakte de beslissende treffer om deze partij te winnen met 15-14. In de halve-finale won hij duidelijk met 15-9 van Sezer (TUR). In een zeer spannende finale heeft Michael helaas verloren met 10-15 van Lindner (GER), Duits kampioen U17. Een zilvere medaille was de beloning. Michael Dijkstra heeft laten zien dat hij bij de Europese top hoort.

Damian Soemosimito, Yin Man en Thomas Dijkstra van Tréville namens eveneens deel aan dit toernooi en hebben prima poulerondes geschermd; Thomas verloor nipt 14-15 bij de T64. Damian en Yin kwamen een ronde verder en zijn vervolgens gesneuveld bij de T32. De jongens maken allemaal deel uit van de Nederlands selectie en zijn hard aan het trainen voor de volgende Europese U17 toernooien in Hongarije en Frankrijk.

Sinds de oprichting 10 jaar geleden is Tréville gegroeid naar de tweede grootste schermclub van Nederland. Met meer dan 150 actieve leden wordt er op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam. Wil jij ook een proefles?  Schermen kan vanaf 6 jaar. Kijk op Facebook of Instagram naar Schermschool Tréville.