PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. PvdA

PvdA Amstelveen vreest voor overlast door komst snelle bezorgdiensten

15 oktober 2021 om 15:00 Economie

AMSTELVEEN Sinds kort is er een aantal snelle bezorgdiensten actief zoals Gorillas en Getir. De gemeenteraadsfractie van PvdA vreest dat de komst van deze diensten naar Amstelveen tot overlast zal leiden. Deze nieuwe bezorgdiensten kunnen, ook ’s avonds laat, levertijden van minder dan 10 minuten aanbieden. Dit doen ze door te leveren vanuit kleine, lokale winkels. Dit is een stuk duurder, maar handig voor wie snel iets kleins nodig heeft. Hoewel snelle levering aantrekkelijk is voor klanten, kan deze manier van werken volgens de PvdA overlast veroorzaken. De partij heeft hierover vragen gesteld aan de wethouder.

Overlast van bezorgdiensten is volgens de PvdA vooral een probleem bij de winkels waar ze vanuit leveren. ‘Dit komt vooral door bezorgers op e-bikes of scooters. Die rijden vaak te hard ombestellingen binnen de beloofde 10 minuten af te leveren. De bezorgers verzamelen zich natuurlijk allemaal bij de dichtstbijzijnde winkel van de bezorgdienst. Als die winkel in eenwoonwijk ligt geeft dat problemen, zoals bijvoorbeeld geluidsoverlast bij het laden en lossen. 

“Er zijn in Amstelveen al veel bezorgersonderweg. Dat geeft nu al overlast. Als er voor ieder vergeten pakje boter nog een extrascooter de weg op gaat, loopt het echt uit de hand,” stelt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. Een van de locaties waar binnenkort een bezorgdienst start is een winkel in winkelcentrum Kostverlorenhof. Hier komt volgens de PvdA een vestiging van Getir onder een appartementengebouw. Op de eigen website zegt Getir te leveren tot middernacht. “Er is in de buurt rond Kostverlorenhof veel onrust ontstaan over die winkel,”vertelt Van den Bosch. “Mensen maken zich zorgen over hun nachtrust en de verkeersveiligheid. De gemeente moet snel in actie komen om overlast tegen te gaan,” aldus het PvdA-raadslid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie