Tjitske Jansen draagt voor uit haar nieuwe bundel 'Iedereen moet ergens zijn'.
Tjitske Jansen draagt voor uit haar nieuwe bundel 'Iedereen moet ergens zijn'. Tessa Posthuma de Boer

Voordracht Tjitske Jansen en dichtwedstrijd in bibliotheek

19 september 2021 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN Schrijfster Tjitske Jansen draagt op donderdagavond 30 september in Bibliotheek Stadsplein voor uit haar nieuwe bundel ‘Iedereen moet ergens zijn’. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Venstra. Na de voordracht verzorgt Jansen een korte dichtworkshop waaraan ook een wedstrijd is verbonden.

Tjitske Jansen schrijft poëzie, proza en theater. Van haar hand verschenen onder meer de boeken: ‘Het moest maar eens gaan sneeuwen’, ‘Koerikoeloem’ en ‘Voor altijd voor het laatst’. Zij treedt ook veel op en geeft les over schrijven, poëzie en performance. Haar werk werd genomineerd voor De Bronzen Uil en bekroond met de Anna Bijns Prijs. Dit jaar is haar nieuwe bundel ‘Iedereen moet ergens zijn’ verschenen. 

Tijdens de workshop dragen tien dichters een minuut voor uit eigen werk en ontvangen tips van Tjitske. Daarna gaan vijf dichters van de tien nog twee minuten voordragen en daaruit wordt een winnaar gekozen. De winnaar ontvangt de nieuwe bundel. 

Liefhebbers kunnen natuurlijk ook alleen komen luisteren. Kaarten kosten 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Een kaart kopen kan via: bibliotheekamstelland.nl

Wie mee wil doen met de mini-workshop en de wedstrijd kan zich aanmelden via M.de.Vries@debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie