Park en tuinen van Wester-Amstel blijven voor publiektoegankelijk.
Park en tuinen van Wester-Amstel blijven voor publiektoegankelijk. Naomi Heidinga

Andere bestemming voor Wester-Amstel

30 mei 2018 om 17:07 lokaal

AMSTELVEEN Groengebied Amstelland beëindigt haar pachtcontract voor de buitenplaats Wester-Amstel. Het recreatieschap vertrekt eind 2019 naar een andere locatie .De eigenaresse van Wester-Amstel, familiestichting J.Ph.J.F. Lissone, heeft diverse mogelijkheden onderzocht voor een toekomstige duurzame exploitatie. Zij heeft gekozen voor verhuur van het huis als kantoor. Zo kunnen park en tuinen publiek toegankelijk blijven.

Sinds 1990 hadden bezoekers vrije toegang tot dit monumentale huis, park en tuinen. In 2017 bezochten meer dan 15.000 cultuur- en natuurliefhebbers de buitenplaats.

Bij het fijnmazige onderhoud van de historische tuinen en het park spelen ruim 30 vrijwilligers de hoofdrol. Buiten blijft ruimte voor kleinschalige culturele evenementen, zoals een beeldentuin, openluchtconcerten en de poëzieroute. Ook de opening van de Amstellanddag, Open Monumentendagen en de plantenruilbeurs blijven.

De stichting Vrienden van Wester-Amstel houdt komende zomer voorlopig de laatste serie van beeldenexposities binnenshuis, gevolgd door een concerten- en lezingenreeks in de winter. Vanaf voorjaar 2019 wordt de focus verlegd naar activiteiten in het park en de tuinen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie