Afbeelding
Foto: Shutterstock

Renovatie van de keuken populair tijdens pandemie

13 september 2021 om 14:01 Partnercontent

De beelden van lange rijen voor de bouwmarkt zullen je niet ontgaan zijn in de afgelopen anderhalf jaar. Een groot aantal Nederlandse huishoudens gebruikte de vakantie dichtbij huis voor het renoveren van de keuken, badkamer of tuin. Een trend die sterk samenhangt met het feit, dat consumenten veel geld bespaarden door niet op vakantie te gaan tijdens de pandemie. Uit onderzoek blijkt dat we niet eerder zoveel spaargeld hadden met z’n allen. Een keuken renoveren werd op verschillende manieren aangepakt. Sommige huishoudens lieten een geheel nieuwe keuken plaatsen, anderen kozen voor hun keuken laten wrappen. Hierbij worden de keukenkastjes van een nieuwe uitstraling voorzien, zonder de basis zelf te vervangen.

Keuken wrappen een goedkoop alternatief voor een nieuwe keuken 

De relatief lage kosten van een keuken wrappen vormt een goede reden om voor deze optie te kiezen. In het bijzonder wanneer de basis van de keuken in een goede staat verkeert, maar je uitgekeken bent op de uitstraling hiervan. Door de keukenkastjes van een nieuwe look te voorzien, lijkt de keuken als nieuw en sluit deze weer aan op je persoonlijke smaak. Bij het wrappen van de keuken worden de keukenkastjes voorzien van een soort sticker. Deze sticker wordt dermate strak over de kastjes gespannen, dat nauwelijks tot niet zichtbaar is dat het om een sticker gaat. Een alternatief zou het gebruik van een keukenfrontje kunnen zijn. Verschil tussen een nieuw frontje en een keuken wrappen is het feit, dat een frontje de kastdeuren vaak dikker maakt. Het is een goede optie, wanneer het keukenkastje beschadigd is.

Ook de badkamer vaak vernieuwd tijdens pandemie

Niet alleen pakten veel huishoudens de keuken aan tijdens de pandemie. Ook de badkamer werd in veel woningen vernieuwd. Men koos voor een nieuwe indeling, besloot de badkamer niet langer slechts van een douche te voorzien maar ook van een bad, enzovoorts. Populair in zowel de keuken als de badkamer zijn donkere kleuren. Vaak wordt gekozen voor donkergrijs, zwart of bijvoorbeeld een diepe groene kleur. Daarbij wordt in de badkamer gekozen voor grote tegels. Daar waar men voorheen vaak ging voor kleine, smalle tegeltjes. Ook populair zijn led spotjes in een verlaagd plafond. Ze zorgen voor een fijne sfeer in zowel de keuken als badkamer. In het bijzonder wanneer ze worden aangesloten op een dimmer. Goed alternatief voor zo’n dimmer aan de muur is het gebruik van smart verlichting, waarbij de lampen via een app bediend kunnen worden.

Nederlanders hebben steeds meer spaargeld

Het feit dat veel Nederlandse gezinnen dichtbij huis bleven in de afgelopen anderhalf jaar, maakt dat zij meer spaargeld hebben dan voorheen. Waar de een dit investeerde in een renovatie van de keuken of badkamer, kozen anderen voor het sparen hiervan. Voornaamste reden hiervoor zijn zorgen over de baanzekerheid. Met name flexwerkers, jongeren en zelfstandigen zijn zich vaker zorgen gaan maken over hun financiële situatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie